Prosím o radu jak správně nainstalovat FC6 a W2000 na jeden disk. V příručce se píše, že buď pomocí Partition Magicu rozdělit disk. A že pokud tento nevlastníme ( to je můj případ ) "Další možností je smazat celý disk, tento přerozdělit, nainstalovat Win a následně FC ". No a to je ten problém, čím ten disk smazat a potom přerozdělit? Teď mám na PC Fedoru.
Díky za trpělivost a radu.
PS. vím, že toho tady bylo dost popsáno co a jak ale ty rady jsou mi nejasné a většinou odkazují na P Magic.
Můžeš použít startovací diskety windows a rozdělit to pomocí FDISKu… Ale myslím si,že se najdou i jiné free utilitky,který se daj použít samy,bez OS…
Muzete si stahnout treba Live CD FC6 nebo jine a z nej pustit qtparted, to je asi tak nejpohodlnejsi zpusob. Bez smazani NTFS partition se to ale asi neobejde, protoze parted myslim neumi zmenu velikosti NTFS. Pokud mate windows na FAT mohlo by jit partition zmensit.
No nakonec to nebylo tak složité jak to zprvu vypadalo. Nabootoval jsem PC pomocí CD Win a smazal vše na disku, pak jsem vytvořil oddíl C: a nechal prázdné místo pro Linux. Po instalaci W jsem znovu nabootoval PC z DVD FC6 a instalace proběhla vpořádku.
Takže teď je vše vyřešeno a vzhůru do práce.
Gratuluji a doufam ze bude co nejmene komplikaci.