A kde to asi mám najít pane chytrý ? Když víš, že je to tu na fóru, tak proč nedáš zrovna laskavě odkaz na řešení …
? ? ?
Někdy se mi nainstaluje jádro a zdrojáky i586 a někdy i686. Myslel jsem si, že to záleží na tom jaké balíčky zvolím při instalaci. Prostě tam musí být nějaký balíček který když zvolím tak se mi nainstaluje kvůli němu jádro a zdrojáky i586. No a když ten balíček nezvolím tak se nainstaluje i686 (jako default). Ale tak to asi nebude. Přece to nemůže nějak náhodně rozhodnout jestli tam má kopírovat i686 nebo i586. Spíš to bude takto : Něco bude default a to by mohlo být i586. A jenom když zvolím nějaký konkrétní balíček tak proběhne nějaká autodetekce která by jinak neproběhla a ta určí že se má instalovat i686. Nevím to. … jsem ňouma. Přece ale nemůže se ta autodetekce co se tam má instalovat zapnout náhodně někdy jo a někdy ne. Musí to být něčím ovlivněné. Nevím jak je to v anakondě uvnitř. Vím jen tolik, že během instalace tam nebyl žádný takový ten proužek kde bych viděl “autodetection hardware”. A nejde to nějak specifikovat při bootování instalačního media ? Tak už to někdo konečně …
ale predsa este otazka:
ako vlasne ziztim ze mam kernel i586 a nie i 686, ked rpm -qa| grep kernel mi ukazuje
ze mam i686. uname -m mi tiez pisalo ze mem i686. cat /etc/rpm/platform mi davalo tiez i686
keby som nedal yum install kmod-nvidia tak na to ani nepridem.
Ako na to pridem ked mam iba textovy rezim nainstalovany ?