při spuštění fgl_glxgears je pohybující se objekt podivně zvětšený a rozsekaný, glxgears funguje správně. Pokud spustím fgl_glxgears s parametrem -fbo, tak to jede správně.
google-earth nenastartuje a objeví se chybová zpráva, že grafická karta má málo paměti nebo jsou špatně nainstalovány její ovladače.
Nevím, jestli tyto problémy spolu souvisí, ale podotýkám, že vše fungovalo správně a až po nějakých aktualizacích balíčků se to pokazilo.
Můžete mi, prosím, někdo poradit, v čem je problém?
fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Mobility Radeon HD 3430
OpenGL version string: 2.1.8494 Release
S crashlogem od google-earth ti tady neporadime, to by ocenili tak vyvojari fgrlx nebo google-earth. Jedine co tak muzes ted delat je v /var/log/yum.log zjistit, po ktere aktualizaci to prestalo fungovat a bud ohlasit chybu nebo revertovat nove nainstalovane baliky na starsi funkcni verze.
Dík za odpověď, už jsem o tom uvažoval, že bych začal zkoušet vracet starší verze fglrx. Mám vůbec z aktualizací rozporulný pocit, protože to není první věc, která mi přestala fungovat. Např. mi krásně fungovalo, že když jsem zavřel notebook, tak zahrál a uspal se. Teď opět po nějaké aktualizaci už to nefunguje a netuším proč. NTB nemá mechanický kontakt při přiklopení, ale zřejmě nějaké čidlo, které teď nefunguje (uspání přes Fn+Fx funguje). Nejhorší je, že aktualizace se provedou a člověk třeba ani netuší, že něco přestalo fungovat a přijde na to až po delší době, kdy mezi tím proběhlo dalších x aktualizací a není jasné, která to byla. Nebylo by lepší ve chvíli, kdy všechno funguje radší aktualizace ani nedělat i za cenu toho, že tam mohu mít bezpečnostní díry? Nebo dělat jen ty bezpečnostní … fakt nevím jakou strategii zaujmout. Jak to dělate vy?
Aktualizuji a pripadne zmeny funkcnosti se snazim dohledat a nahlasit aby je opravili v dalsi aktualizaci. Neaktualizovat system je mozne pouze za specifickych podminek. Ted mel kolega na siti problem s jednim linuxovym systemem, ktery slouzil jako retranslacni adresa pro utocnou stranku na internetove bankovnictvi jedne banky. Uzivatel to sice preinstaloval, ale opet neaktualizoval a do tydne to bylo znovu.