F9, KDE, Audigy4 - nejde zvuk

Zdravim vas, viem ze tato tema je uz ospievana, ale moje sily pri rieseni tohto problemu uz ubudaju tak sa obraciam na vas v nadeji, ze niekomu s rovnakou zvukovkou a OSkom sa podarilo zvuk rozchodit. Samozrejme hladal som riesenie, googlil ale moja snaha bola bez uspechu. :frowning: Pokusal som sa prehrat .wav pomocou aplay ale nebolo pocut vobec nic.
Pouzivam KDE 4.0.3, hlasitosti v KMix su pridane (vsetky kanaly). Neni mi jasny vztah medzi ALSA a PulseAudio, ak sa v tom niekto vyznate, prosim skuste mi poradit. Budem vdacny za kazdu konstruktivnu odpoved.

Linux 2.6.25.3-18.fc9.i686 athlon i386 GNU/Linux
Sound Driver: 3.8.1a-980706 (ALSA v1.0.16rc2 emulation code)

/sbin/lspci

00:0f.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB0400 Audigy2 Value
00:11.5 Multimedia audio controller: VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controller (rev 50)

cat /proc/asound/cards

0 [Audigy2 ]: Audigy2 - Audigy 4 [SB0610]
Audigy 4 [SB0610] (rev.0, serial:0x10211102) at 0xb800, irq 18
1 [V8235 ]: VIA8233 - VIA 8235
VIA 8235 with AD1980 at 0xe000, irq 22

Na moje prekvapenie, pomohlo mi v biose vypnut integrovanu zvukovu kartu. Viem ze tento krok je uplne bezny a zrejme mal byt jeden z prvych. No ked som mal rovnaky problem s F8 - bol v mojom pripade neucinny tak som sa s nim teraz uz nezapodieval… A vida :slight_smile: veru som mal. Nesnoril by som 4 dni na internete ako tento banalny problem vyriesit. Kazdopadne som rad ze to uz funguje.

Zrovna sem vam to chtel poradit… tak pozde, ale hlavne ze to je vyresene.