F9 Instalace

Mám potíže s instalací F9 na svém HW. Základní deska s chipsetem AMD FX790, southbridge SB600, procesor AMD Phenom 9750, graf. karta GF8600GT, 4GB RAM.

Při grafické instalaci vyberu české prostředí, českou klávesnici, kliknu na “Další” a instálator se zasekne (jen černá obrazovka s kurzorem myši, kterým však nelze pohybovat). Zajímavé je, že pokud vyberu anglické prostředí a anglickou klávesnici, dostanu se dál přes síťové karty, definici časové zóny, končím na hesle pro roota, kde po upozornění že používám slovníkové heslo kliknu na Ano a opět zaseknutí instalátoru. Jednou se mi podařilo dostat až k definici diskových oddílů, instalátor se ale zasekl když se mělo zobrazit okno LVM.

Pokud zvolím textovou instalaci, anglické prostředí, klávesnici, dostanu se přes definici diskových oddílů, nastavení grub, pak se začne na disk přenášet instalační obraz a během toho se instalace “abnormally” ukončí.

Dost mně to mrzí, protože jsem s Fedorou neměl nikdy vážnějí potíže.

No, jen takový blbý nápad - to, že se instalace kousne v různých fázích mi tak nějak naznačuje, jestli nebude vadné médium, ze kterého se instaluje … někdy se to přes ten škrábanec přečte, jindy už ne … .

já bych nejprve otestoval medium a pokud je OK tak paměť pomocí memtestu.

Médium samozřejmě prošlo testem, to bych sem ani nepsal, paměť je taky v pořádku.

Instalujes i386 nebo x86_64 verzi?

Instaluju x86_64

Ahoj…tento problém mám také ale instalace se vždy kousne na výběru klavesnice,pouze u live cd se kousne na root hesle.Zkoušel jsem i i386 instalaci fedory 9 a to samé.Dvd je dobře vypálené a zkontroloval jsem povrch v neru.Je plně funkční protože na notebooku jde nainstalovat a přes virtual box ve winech taky.Sestavu mám amd64x2 4200,deska asus a8n-e,2gb ram…sata i ata hdd,grafika ati rad.1950pro

2Haplocz: mam podobnou sestavu a instalaci se mi podarilo udelat je v textovem modu za pouziti x86_64 verze.
Jedina jina znama aplikovatelna chyba je tato: https://fedoraproject.org/wiki/Bugs/Common#Some_Samsung_hard_disks_crash_the_installer

To Covex.Ať se snažím jak se snažim tak mi to nainstalovat nejde a to ani v textovém režimu.Zkoušel jsem F8,F9 a F9 i386 i x86_64 a pořád se to zasekává na výběru klávesnice…asi musím počkat na F10 jinak nevím.

Vyresil jsem to ted nedavno - musi se v BIOSu vypnout podpora USB Legacy (Tedy u me nastavit na Disable). Zkus jesli ti to pomuze. U me od te doby bez problemu.

Vypnul jsem USB Legacy a nepomohlo to,tak jsem vypnul celé USB a podařilo se mi nainstalovat takhle alespoň Fedoru 8.Šla mi česká instalace ale s anglickou klávesnicí a i tak to vypisovalo chybu že se klavesová sada špatně rozbalila do tempu ale instalace proběhla jinak naprosto ok.Fedora 9 i i386 i verze x64 se pořád zasekává po výběru klávesnice.Zkoušel jsem i instalaci z livecd ale tam se mi to zasekává po výběru root hesla.Teď už nějakým způsobem upgrejdnu F8 na F9 ale F8 mam jen i386 verzi tak nevim jak ji dostat na x64 verzi…díky za případnou radu

Upgrade z i386 na x86_64 nejde…

Taky se mi to zasekávalo při výběru klávesnice. Pročetl jsem pořádně buglist fedory, našel jsem jeden příspěvek s podobnými symptomy. Jednalo se o problém s integrovaným RAID. Instaloval jsem tedy s parametrem ‘nodmraid’ a kupovidu instalace proběhla v pořádku.

Nyní mám ale jiný problém, Používám více operačních systémů a k jejich výběru používám starý (avšak pro mně dodnes nepřekonaný) bootmanager XOSL. Při instalaci jsem vybral místo pro instalaci GRUBu do oddílu disku s /boot, vždycky jsem to tak dělal a vše bylo ok, nyní po takovéto instalaci, nastavení XOSLu a pokusu o zavedení fedory se objeví na obrazovce akorát "GRUB " a několik náhodných znaků, když mačkám klávesy, znaky sekvence znaků se opakuje.

Takže instalace F9 se podevla, ale nastartovat ji nemůžu :slight_smile:

Update: tak už bootuju. Když jsem nainstaloval GRUB do MBR začal fungovat.

Tak jsem zkoušel instalaci F9 s parametrem nodmraid a povedlo se…instalace naprosto bez problemu…v biosu mam raid vypnuty tak proč to dělá problémy?

Mozno ti pomoze… skus instalovat v klavesnici USA International alebo tu druhu USA.
Na viacerich linuxoch sa mi stalo, ze mu chybal nejaky modu z inej klavesovej mapy.
(na SabayonLinux mi vzdy vyskakovalo chybove hlasenie, ked som dal slovensku klavesnicu. Niektore vyskakovali, este ked som to nastavoval pri spusteni CD/DVD a niektore, ked sa spustil do graf. rezimu) Nepamatam z akeho serveru som moju Fedoru stiahol ale ak nastavim ako jazyk Slovensky a klavesnicu na USA, funguje mi to v pohode.