F21 i686 - totální freezing po zamčení akutálně přihlášeného uživatele

Hezký den, mám problém s Fedorou 21 i686. Fedora občas (cca v 50% případů) úplně zamrzne a to jen po zamknutí aktuálně přihlášeného účtu. Vypne se LCD notebooku, po pohnutí myši se zapne podsvícení LCD zpátky ale dále se nic neděje, obrazovka je černá. Ctrl+Alt+F2 nefunguje, indikátor Caps Lock nereaguje. Pomůže jen tvrdé vypnutí OS a znovu zapnutí. Jak jsem psal, dělá to v cca 50% případů a skoro vždy je rozhodující čas mezi uzamčením a pokusu o odemčení. Pokud myší pohnu hned, dostanu se zpět na login screen. Pokud ho nechám pár sekund uzamčený, už se do počítače nedostanu. HW problém bych vyřadil, protože teď běžím na Scientific Linuxu (volná odnož RHEL) a tam je to bez problému. Stejně tak ve Windows nepozoruji žádné problémy. Které logy po tvrdém vypnutí/zapnutí prozkoumat?

Na 99% je to ovladač grafické karty, jakou máš a jaké ovladače používáš? Něco podobného se mi stává na počítači s kartou AMD.

Ano, je to Radeon, konkrétně X300 ve stařičkém ThinkPadu T43. Používám pouze otevřený ovladač ‘radeon’ akcelerovaný přes Gallium3D (standardní nastavení po instalaci Fedory), protože AMD/ATI uzavřeným ovladačem už tuto kartu nepodporuje.