F20: ikona site v horni liste

Je mi jasne, ze je to prkotina, ale …
Jde nejak jednoduse vratit ikonu site do horni listy ve F20?
Myslel jsem si, ze si zvyknu, ale chybi mi tam.
Komu vadila? V F18,19 to fungovalo bezvadne… a mohl jsem pres ni i sit konfigurovat/upravovat/vypinat…(proste plnila ucel)

Nakonfiguroval jsem VPN, pripojil se, a v horni liste se objevily dokonce dve ikony site:

1. ta se dvema terminaly a krizkem (coz je nesmysl, odpojeny nejsem)
  2. a ta puvodni
    Po odpojeni VPN vse zmizi…

Nezda se mi to prehledne a intuitivni.
Slo by se nejak primluvit u autora tohoto rozsireni o navraceni teto nepatrne a nikterak mista zabirajici ikonky…

Dik
JJ

Tohle není o rozhodnutí autora rozšíření, ale o rozhodnutí GNOME týmu samotného. Naopak bych se pokusil být tebou poohlédnout, zda někdo tohle rozšíření, právě jako odpověď na rozhodnutí GNOME ikonku odstranit, nevytvořil.

Hmm, vypada to, ze se rozhodli, a “pres to nejede vlak”…
(Ze ta ikona plnila i jine funkce, nez ukazovat zda je NB connected, asi nikoho nezajima …)

Nechme to byt, treba nekdo osviceny napise jine rozsireni … :slight_smile:

Priklad (za vsechny):
http://www.spinics.net/lists/fedora-testing/msg117927.html

With dynamic configuration, there must be successful contact with a DHCP
server, and the server must be willing to assign an IP address and
possibly provide other information (gateway, nameserver, host name) to
the client host. In this case, a visible indicator of successful network
configuration might be useful.

Sure. Open firefox, type ‘www.google.com’. If you see Google, your
network is working. If you see an error, your network is not. :stuck_out_tongue:

(the point is that…you pretty much know whether your network is
working. it’s obvious when it isn’t. there isn’t actually much practical
use in a little icon that tells you what you already know.)

to odstranovanie ikoniek som tie nejako nepochopil… v tej liste dokopy nic nie je, miesta kopec, ale ikonky miznu… ze tam bolo X verzii napisane ako sa volam (zjavne pre ludi ktori to nevedia), to nikoho nekopalo. ale ikonka siete vadi, zrejme vypaluje pixely alebo tak nieco :frowning:

No dobře a zkusili jste někdo ten google? https://extensions.gnome.org/extension/184/network-connections-shortcut/

Má se to asi takto: designéři GNOME tvrdí, že drátové připojení má prostě fungovat a nepotřebuje vlastní ikonu, protože nepřináší žádnou informaci. Pokud je člověk připojený na wifi, tak se tam ikona se sílou signálu objeví. Stejně tak, když je člověk odpojený od drátové sítě, ikona se tam také objeví.

Ze začátku mě to kvůli určitému use casu taky štvalo, ale fakt, že už si nemůžu ani vzpomenout, o co šlo, značí, že to asi pro mě nebylo moc důležité. Já už si docela zvykl.

to vain: myslím, že toto rozšíření řeší trochu něco jiného. Navíc není pro GNOME 3.10, kterého se tento problém týká.

Sešívaný: k tomu rozšíření - to je docela klidně možné, nezkoušel jsem ho a nepamatuji si moc dobře, co ta ikonka v GNOME 3.8 a nižším vlastně řešila (asi jsem ji taky 2x moc nepoužíval), byla to spíš narážka na to, jestli takové rozšíření někdo zkoušel hledat, že evidentně podobné věci existují/existovaly.

Jak psal tusiim Pavlix nejde jinde - tohle je nativni applet gnome. NM ma vlastni applet, ktery se jmenuje “nm-applet”, co se stane v gnome kdyz ho clovek pusti?

Hádám, že se hodí do oznamovací oblasti dole. Ale můžete někdo zkusit =)

zkusil jsem, je nainstalovany a zda se ze bezi, ale zadny efekt

dnf list network-manager*
Nainstalované balíčky:
network-manager-applet.i686               0.9.9.0-7.git20131028.fc20               @System

ps -ax|grep nm-applet
 1908 ?        Sl     0:00 nm-applet

take mi vadi ze tam ta ikona neni, ale horsi je ze se stejne chova na ntb i ikona bluetooth. Hw tlacitko a ledka jsou zdruzene s wifi takze nemam jak zjistit pokud je zapnute oboje zda blutooth jede (a tudiz zere bat) krome nastaveni…

Tak to nevim co s tim, zkousel jsem to i u sebe, ale po pusteni nm-appletu se nic neukaze ani v oznamovaci oblasti ani v liste, nm-applet nema zadne volby ani debug, zadna chyba z toho nevypadne…

To je docela zvláštní, já když na notebooku, kde mám i3wm, spustím nm-applet, tak se mi na panelu v oznamovací oblasti objeví… tak mi nějak hlava nebere, že se to v GNOME neobjeví, minimálně tedy v oznamovací oblasti, v horním panelu bych to stejně neočekával.

Jo to me taky, protoze taky pouzivam jine WM a taky to normalne funguje, ale v gnome-hellu se nic nestane…

Tak to vypadá, že se po kritice chytili vývojáři GNOME za nos a v GNOME 3.12 bude ikonka sítě zpět http://blogs.gnome.org/mclasen/2014/02/06/a-quick-glance-at-gnome-3-11-5/

Takže pokud se někomu nepodařilo najít jiné řešení, tak holt počkat na nové GNOME.

Wow, super. Dobra zprava, to jsem necekal. :slight_smile:

Chvilku jsem na Gentoo používal Gnome Shell (zkompilovaný bez podpory NetworkManageru) a nm-applet k relativní spokojenosti. Jenže to není tak úplně jednoduché, protože nm-applet plní dvě různé funkce. Jednou funkcí je plnohodnotný applet pro NetworkManager a druhou funkcí je dolepení chybějících funkcí Gnome Shellu. Binárka appletu aktivně kontroluje zda běží Gnome Shell a přepne se do toho dolepovacího módu. Musel jsem si nm-applet patchnout, aby to nedělal, každopádně vůbec netuším, co vše ten dolepovací mód obnáší.

Řešil jsem to před pár měsíci s vývojáři a tehdy řekli, že ten special case už není potřeba, protože Gnome Shell je ohledně networkingu soběstačný. Dokonce jsem i teďka dohledal bug report, který se týká konkrétně secret agent API (takže je pravděpodobné, že ikonka se mi tehdy zobrazovala), dokonce to vypadá, že jsem přislíbil patch a pak jsem se na to… zapomněl.

https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=707953

Pokud to někoho z vás stále aktivně zajímá, tak by asi bylo nejlepší založit bug report na Fedoru a slinkovat ho s tím mým upstream bug reportem. Sám jsem mezitím Gnome Shell přestal používat, protože začal být nově závislý na systemd a nemohl jsem ho kvůli tomu updatovat, takže mě osobně to netlačí.