F17 na externím HDD

Zdravím,
nainstaloval jsem si Fedoru 17 Desktop Edition 64bit na Western Digital 2.5" My Passport Essential externí disk (http://www.alza.cz/western-digital-2-5-my-passport-essential-se-1tb-modry-d191817.htm).

Chtěl bych je používat na své notebooku i PC. Instalaci jsem prováděl na PC. Měl jsem problém s ovladači grafiky (po aktualizacích) a tak jsem odinstaloval předinstalované a nainstaloval nvidia (pro PC) a amd (pro notebook) ovladače.

Na PC mi Fedora funguje normálně, ale na notebooku se vždy při malém spouštěcím logu sekne (vždy když doběhne dokonce). Zkoušel jsem všechny verze, které mi GRUB nabízel. Pokud by načítání loga stisknu F1, ve výpisu se mi vše označí OK až na jednu věc:

Failed to start LSB: init script for TCSD.
See ‘systemctl status tcsd.service’ for details.

Edit: Vypadá to, že se tento error objevil u více lidí, ale nikdy nezpůsobil zaseknutí. Možná to bude v něčem jiném…

TCSD alias trousers odinstaluj - chybu uz jsem hlasil, nikdo s tim nic nedela, vetsina lidi stejne HW kryptovani nema.

Problem bude podle me v tech grafikach. Vychozi instalace Fedory pouziva autodetekci, pokud ale nainstalujes proprietarni ovladac - az uz nvidia nebo ati, tak se vytvori fixni konfigurace v /etc/X11/xorg.conf (aspon to tak byvalo) a jeste jakysi startovaci skript pri startu systemu, kontrolujici, ze modul je spravne zavedeny. Tedy pokud pouzis puvodni OS ovladace, muzes system prehazovat. S proprietarnimi ovladaci si myslim muze byt problem.

Díky moc! Vrátil jsem původní ovladače a vše funguje jak má.

Podobný problém se seknutím jsem měl po aktualizaci jádra, pc se seklo pri nacitani a zčernala obrazovka. Vyřešil jsem to nakonec instalací akmod-nvidia a ovladače také s repozitářů. Teď to nemusím řešit, po každé aktualizaci jádra se automaticky nastaví ovladač grafiky sám. Takže raději instalovat ovladače s repozitaře. Jsou li to proprietární ovladače tak z rpmfusion-nonfree repozitáře.

Problem vznikl tim, ze externi disk prenasel mezi dvema pocitaci s ruznymi grafikami.