F14: zrychlený zvuk

Ahoj,

Přehrávání všech hudebních formátů ogg, flac mp3 je zrychlené cca o 5 - 10%

provedl jsem upgrade F13 na F14 - tenhle krok byl na celé odpoledne. Dá se to rychleji? Prosím jak.

Chci si pustit radio stream český rozhlas… playlist má koncovku .pls. Po přidání do rhythmboxu pád rhythmboxu … googluju prý neumí zpracovat .pls soubor

integrovaná zvukovka VIA chipset KT400

Pokud je to řešitelné děkuji za Váš čas.

Dela a je to vsude popsane. Pokud mas dobre pripojeni na net (coz asi mas kdyz zvladnes dvakrat stavhovat DVD) staci

yum preupgrade
preupgrade

A klikat na dalsi.

Zrychleny zvuk nevim jak vyresit, ale obecne nebude spis problem v doinstalaci “kodeku” pro mp3 aspol.?

pls soubor neni problem. Problem je, ze pouzivaji MS(mms) format pro stream a RB(rhythmbox) spadne coz neni uplne korektni :). Pokud, ale naistalujes:

yum install gstreamer-plugins-ugly

pak vse funguje. Nebo muzes ten stream nechat prehrat v totemu a pak ti nabidne dokonce i spravny balicek ke stazeni.

Bohuzel kdyz jsem odinstaloval gstreamer-plugins-ugly a zkusil mms stream pro RB pak mi kodek nabidl i on. Tak nevim jestli ten pad neni jenom nejaka divna souhra nahod, kterou uz nikdy nezopakuji.

Jinak proti zrychleni bych zkusil jiny prehravac Totem nebo VLC (ten prehraje snad vsechno). Kazdy z nich by mel pouzivat trosku jine knihovny na dekodovani mp3 (tedy alespon myslim).

Děkuji za obě rady. Zkusil jsem znovu nainstalovat F13 a updatovat.

.pls přehrávám v totemu

Zvuk je stále zrychlený.

Když streamuju radio, vždycky si nahraje kus dopředu pak ho rychle přehraje, zvuk se zastaví a znovu loaduje stream a zase zrychleně přehraje.

Mám integrovanou zvukovku VIA 8235 zvuk z PC vyveden coaxialem S/PDIF do DA převodníku dál do zesilovače.

Zrejme to bude mit na svedomi pulseaudio - i kdyz jiste to nevim. Zkus ho odinstalovat, ale nevim jestli ti pak bude hrat aspon neco.

Jen tak mimochodem - nezkousel si klasicky audio vystup a pripadne menit nektera nastaveni v Pulseaudiu jako je Simultani vystup apod.?

úspěch :slight_smile:

v hudebním přehrávači Audacious v nastavení (ctrl+p) je nastavení zvukového systému,

změnil jsem:

• pulseaudio plugin na alsa gapless plugin
  • dále jsem zapnul volbu Konvertor vzorkovacího kmitočtu
  • vzorkovací kmitočet 48000 Hz
  • způsob interpolace -nejlepší sinová interpolace
  • pokročilé - použít rychlý převod v plovoucí řádové čárce (poue 16b výstup)

a nyní se konečně mp3 která je 44kHz nepřehrává zrychleně a i streamy radia fungují jak mají

Mrzí mě že volbu zvukového systému nikde ve fedoře nemůžu najít, abych měl tuhle funkci v celém systému, aby i třeba amarok přehrával zvuk správně… I když je tam nastavení phononu, tyto volby co má audacious tam nenajdu

Nevim jesli to uspokoji tvoje pozadavky, ale zkus si doinstalovat baliky paprefs, pavucontrol a pripadne paman. V paprefs se da vypnout simultani vystup digital i analog. U nekterych karet pak jde analog spravne (je to tusim chyba v alsa ovladaci).

Jinak tim prepnutim vystupu v audacious na alsu si vlastne vyradil prave pulseaudio, ktere je ale jinak vychozi vystup/vstup. Prijde mi ale divne, ze by bylo jeste potreba prepinat kmitocet na 48 misto 44kHz. To by pak vypadalo spis prave na chybu v alse.