Ahoj, nainstaloval jsem Fedoru 14 (x64) a nejde zvuk. Vubec nevim, kde zacit, Nejde mi vygooglit zadne informace o problemech se zvukem a pritom je mam pokazde, kdyz instaluju linux (minule na ubuntu to bylo na tyden, ale pomohli mi na jejich foru, bohuzel uz se nepamatuju jak). V prirucce zde na webu jsem nic nenasel. jedine co vim je ze mam nainstalovane pulse-audio a v informacich o HW je ALC889 Digital ALSA Playbeck (Capture) Device, tak myslim, ze to integrovanou zvukovku naslo. Co tedy s tim ??? (predem dik.)
jak nastavit vychozi zvukove zarizeni ?
(prisel jsem na to, ze kdyz v mplayeru nastavim Intel HDA 0.0 ALSA, tak zvuk jde, ale jine programy takove nastaveni neumoznuji.)
vyreseno, protoze se mi rozdrbalo KDE, tak jsem musel prelezt do Gnome, po spusteni Gnome to na me hodilo hlasku, ze system nasel neplatna zvukova zarizeni, jestli chci odebrat, tak jsem dal ANO, no a zvuk chodi. No jo no, asi holt se pocita s tim, ze budeme pod Fedorou pracovat v defaultnim Gnome :-/, ale me se proste tohle prostredi nelibi, tak nevim co ted, KDE je nejake nestabilni. :-/
Zvukova zarizeni si muzes vypsat prikazy aplay -l a arecord -l
Stava se, ze v pocitaci jsou dve zvukova zarizeni - at uz onboard a zvukovka jako PCI karta, nebo tak ze je to zvukovka a treba webova kamera. Pak se muze stat ze se vybere spatne zarizeni, vetsinou je pak ale v mozne primo v aplikaci zvolit to druhe. Pripadne lze v pavucontrol zvolit jinou konfiguraci “Port” pro Vystupni zarizeni.