Dobré odpoledne!
Chtěla bych se zeptat, proč F12 při kliknutí pravou myškou mi u CD/DVD nenabízí možnost “Vysunout disk” i když všechny ostatní distra to nabízejí, ale zato mi to nabízí u USB flashky, kterou pak ale následně “nevyplivne” (což neumí žádný OS, ale většinou tu možnost ani nenabízí, když ví, že to neumí).
Pak druhá věc: Mám asi 60 GB hudby, vetšinou v .ogg nebo .mp3, jen jedno jediné album mám ve formátu .wma. Čím přinutím Fedoru, aby to přehrála, nebo zkonvertovala jinam a pak přehrála?
Díky.
Co se tyce prvniho problemu s CD/DVD, tak pricinu neznam, ovsem je to zrejme problem jen s tvoji mechanikou, protoze me to na vsech pocitacich funguje spravne. Znas typ mechaniky? Vysunuti u USB flashky mam taky.
Druhy problem pujde zrejme vyresit podle kapitoly http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:nekomercni_aplikace_multimedia#instalace_multimedialnich_kodeku jde osem taky o to, jakym prehravacem dane soubory prehravas, protoze tyto se pouziji pouze v pripade prehravacu jako je Rhythmbox. Ac to muze vypadat nestandardne, .wma jiste prehraji i “video” prehravace jako VLC, nebo Mplayer.