Vážení přátelé,
comp máme zároveň jako Tv přijímač. Má televizní kartu, která dodnes šlape v jiném compu pod stařičkou Mandrivou pomocí Kaffeine-u jak z praku, ale systém je krajně zastaralý a potřebují přeorganizovat disky.
Mám tedy čerstvě nainstalovanou F18 a pod ní krom kancelářského balíku, správy fotek, Komerční banky (Java a mám pocit že musí být ta od Sun-u), her a jiných věcí chci provozovat (sledovat) DVB-T televizi.
Obávám se Kaffeine pod Fedorou nerozchodím. Pod KDE to byl - vůbec nechápu, grrr - naprosto marný boj, pod Gnome, zdá se, taky (ale rodina se ho vzdá jen s velkým skřípotem zubů).
Jaký program by se dal doporučit (tak aby si např. uměl naladit kanály s GUI, žádné konzolovky) ? Máte někdo zkušenosti ?
Predne nechapu kde je s kaffeine problem. Me funguje normalne - sice ho nepouzivam denne, takze nevim zda ta neni nejaka zahada, ale jinak funguje jak bych cekal (F17).
DVB-T umí snad každý přehrávač videa. Např. Totem. Tam potřebuješ k ladění balíček gnome-dvb-daemon. Umí to i VLC. Mně se nejvíc osvědčil MPlayer, respektive jeho nádstavba SMPlayer. Pro tyto přehrávače si myslím musí vygenerovat ten konfigurační soubor s frekvencemi, sami to nemumí. Návod je třeba tady: http://wiki.ubuntu.cz/digitální_tv/channels.conf - ve Fedoře by to mělo fungovat stejně jako v Ubuntu. S tím souborem by měly umět pracovat všechny programy, takže stačí jednou vygenerovat a potom jen kopírovat tam, kde to programy hledají.
Pořád netuším, co můžeš mít v tom Kaffeinu za problém. Já ho tedy používat zřídka, ale vždycky mi fungoval. A taky jsem neslyšel nikoho si na Kaffeine stěžovat.
Na KB je myslím opravdu potřeba Sunovská Java, ale slyšel jsem i o někom, kdo ji provozoval pod openJDK. Nedávno se o této problematice rozepsal Jirka Vaněk: http://fedora.cz/stitek/openjdk/ - je to dost obšírné a hutné čtení, ale člověk konečně získá přehled o tom, jak je to s různými verzemi Javy a jak se mezi nimi dá přepínat.
Vím, že je to taková generálská rada, ale já osobně bych kvůli tomu od KB odešel. Že nutí zákazníky, aby k tak citlivé věci, jako je internetbanking, přistupovali přes software, který už i Americká agentura pro bezpečnost silně nedoporučuje používat, je pro mě neakceptovatelné. Já jsem v KB skončil před 9 lety, když odmítali podporovat cokoliv jiného než Internet Explorer. A očividně se za ta léta vůbec nezměnili. jen místo lpění na IE vyžadují sunovskou javu.
Já mám u KB učet a neni třeba mit originalni javu. Ja si teda nevzpominam, že bych ji instaloval a normalně mi to jede. V chromu to občas blbne, ale ve firefoxu to jede vždy.
Kaffeine mi taky jede normalně i na f18 funguje.
Predne nechapu kde je s kaffeine problem. Me
funguje normalne - sice ho nepouzivam denne, takze
nevim zda ta neni nejaka zahada, ale jinak funguje
jak bych cekal (F17).
No, už jsem to psal jinde, teď jsem přeinstaloval načerstvo a s Gnome (před tím jsem se snažil mít KDE). Výsledek je stejný Kaffeine prostě při pokusu o přehrátí souboru či DVD dvouhodinový film přelítne za sedm vteřin (a šlus). Zde výpis konzole (terminálu):
[joe@private ~]$ kaffeine
QSystemTrayIcon::setVisible: No Icon set
[joe@private ~]$ kaffeine-xbu(1969) XineObject::init: cannot create deinterlace plugin
Bus: :open: Can not get ibus-daemon’s address.
IBusInputContext::createInputContext: no connection to ibus-daemon
[joe@private ~]$
Moje angličtina je prachmizerná, z textu chápu, že Kaffeine pláče nad absencí nějakého pluginu, ale vše, co se píše na wiki mám nainstalované a bez potíží. Takže opravdu záhada ! Nemůže to být něco hardwarového ? Ale jak to detekovat ?
Já mám u KB učet a neni třeba mit originalni
javu. Ja si teda nevzpominam, že bych ji
instaloval a normalně mi to jede. V chromu to
občas blbne, ale ve firefoxu to jede vždy.
Kaffeine mi taky jede normalně i na f18 funguje.
KB teď zrovinka nevyzkouším, asi se jim tam pos… ty jejich úžasné widle a makají na tom:
Vážení klienti,
v době od 2013-01-25 22:00 do 2013-01-26 15:00 jsou aplikace přímého bankovnictví nedostupné z důvodu právě probíhající údržby systému KB.
Openjdk java je myslím v základní instalaci, tak uvidíme.
No, už jsem to psal jinde, teď jsem
přeinstaloval načerstvo a s Gnome (před tím
jsem se snažil mít KDE). Výsledek je stejný
Kaffeine prostě při pokusu o přehrátí souboru
či DVD dvouhodinový film přelítne za sedm
vteřin (a šlus). Zde výpis konzole
(terminálu):
[joe@private ~]$ kaffeine
QSystemTrayIcon::setVisible: No Icon set
[joe@private ~]$ kaffeine-xbu(1969)
XineObject::init: cannot create deinterlace plugin
Bus: :open: Can not get ibus-daemon’s address.
IBusInputContext::createInputContext: no
connection to ibus-daemon
[joe@private ~]$
Moje angličtina je prachmizerná, z textu chápu,
že Kaffeine pláče nad absencí nějakého
pluginu, ale vše, co se píše na wiki mám
nainstalované a bez potíží. Takže opravdu
záhada ! Nemůže to být něco hardwarového ?
Ale jak to detekovat ?
Jj, všechno, co jsem měl dle příručky nainstalovat, jsem udělal. Jen ten Xine ne. A to asi byla ta fatální chyba. Už jsem ze zoufalství lovil z paměti věci typu libdvdcss, win32-codesc, dvd_už_ani_nevím_co, což už jsou nejspíš překonané záležitosti.
Dík, šlape to, takže jsem o fous blíž cíli - přetahat data do týhle mašiny, přehodit fyzicky tv-kartu a je to. Dokonce mi narozdíl od mašin s Mageiou tiskne naprosto mravně (což mě opravdu mrzí, byl jsem s ní spokojený - komunita je daleko širší).
Díky dámy a chlapi !
Nepřenesl sis náhodou kompletní /home adresář z Magei? Je možné, že jsi tam měl nějaké nastavení Kaffeinu, které se neslučovalo s realitou ve Fedoře? Např. jako backend nastavení Xine zatímco Kaffeine ve Fedoře defaultně používá GStreamer.
Už je to sice uzavřená věc, ale alespoň odpovím - nikoli, /home nechávám vždy tak jak se narodí při instalaci, dokumenty a jiné věci dávám na samostatný oddíl, jenž při další čisté instalaci NEformátuju a data ostanou jak v bavlnce.
Pep