Dobrý den , předně chci předeslat že jsem se všemy svýmy Pc přešel kompletně na F18 v minulém týdnu , záměrně říkám se všemy … je jich více , i když v podstatě některé se dají jen z těží považovat za pracovní stanice , předem používám jeden pro hraní TF2 - toto už jsem řesil v příslušné sekci a je to vyřešeno a funkční , další pc používám jako úložiště záloh a dat pro celej barák, kde jede počítačů celkem 8 tento je intel atom 2,8 a funguje bez jakých koliv problémů nemá a nikdy neměl monitor ani klávesnici a myš a je ovládán pouze ze vzdáleného přístupu a není sním žádný problém , další a o tom bych chtěl teď právě mluvit je stroj který si prakticky nikdo asi neumí ani představit jak vlastně vypadá fizicky jedná se notebuk HP centrino duo spojený se zdrojem 18V a pevně přišroubovoný v zádech plazmové televize gericom GTV-4210
toto monstrum je provazováno jako internetový prohlížeč ,přehravač youtube ,internotových televizí a co hlavně tak je připojen přez DVB-T k pozemnímu digitálnímu vysílání - prastará plazma gericom neumí bohužel dvb-t a tak je počítač v ní nacpanej použivanej doslova jako settopbox - obrovskou výhodou je možnost ovládat toto pomocí mibilu přez blato dále bezdrátovou kávesnicí s rolerem a bezdrátovou myší dále taky tím že k domácí síti ,potažmo internetu je připojen pomocí wifi což mi umožňuje ovládat jej vzdáleně ze svého PC obrovzká plazma je veliká výhoda třeba u čtení plánů v mém přípasdě třeba elektroinstalací ,kdy si stoupnu před televizi a vidím v podstatě celej plán kterej tam můžu fuknout z mobilu ,že?- toto je stroj vyroben z notebuku který byl v popelnici se zničeným monitorem a z televize která měla mrvý napájecí zdroj pro zapálení plazmy , funguje již několik let a v podstě toto předběhlo smart tv asi o 3 roky -tato zajímavá myš-Lenka mě postihla ,když jsem jednou v clubu koukal na youtube na 108cm plazmě - atak jsem si řekl NB bez monitoru je k svini a televize kde nejde 18V na zapalovací zdroj taky no a tak sem ze dvou nefunkčních kusů vyrobil tuto obludu …
Teď hlavně o co se mi jedná netuším jaký čipset má to evolve mars , netuším jestli kernel 3.5 v f 18 umí tento krám a nevím jak stahnout adeqátní ovladač pro tento tuner dále ještě přemýšlím co za soft pro přehrávání v gnome … vše krom toho prašiviho tuneru se rozjelo samo na poprvé hned po instalaci F18 pravda je že jsem musel doistalovat jawu a flashpleyer ale to je jako v pohodě dále se mi nechtělo taky rozjet blato ale to se tak nějak vyřešilo samo dále protože byl mrtev monitor není tudíž namontována klávesnice a nic je jen deska s částí šasi notebuku a zdrojem namotovaná vně zadního krytu televize musel jsem tudíž vypnout linuxem hledanou klávesnici , webkameru , a monitor jedna nastavit na výstup ale to to taky bylo celkem v pohodě ale to prašivé DVB-T řeším už tejden a ne a ne to rozčísnout-
- nevím co za příkaz abych zistil co to má za chipset
- nevím jestlo to musím kompilovat a nebo jeto to balíček
- jestli je to balíček tak ho prostě neumím najít páč sem blb
- další co nevím je jakej solidní přehravač používat v gnome tak aby uměl jak TV tak uloženy formáty
- jak tento pak nastavit a naladit tam televize
prostě jsem v linuxu prakticky panic a netuším s čím jak vytrtkat
našel jsem toto ale že bych z toho byl dvakrát moudrej to se říct nedáhttp://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/363430