Dropbox nesynchronizuje data

Zdravím, mám takový drobný problémek. Mám nainstalovaný dropbox, ale data se mi nesynchronizují, pokud není počítač hned po startu připojen k Internetu. Stále se zobrazuje pouze connecting… Možná to souvisí se stejným problémem u BOINC. Jako by Fedora nedala aplikacím vědět, že už má připojení k Internetu.
Neví někdo, jak by bylo možné oba problémy vyřešit? Zatím jen BOINC zkouším vyřešit pomocí network-managera a skriptů v dispatcher.d, ale ani to se mi nedaří, protože skripty vypadají, že se nespouští. Nemá někdo prosím případně alespoň zkušenosti s Dropboxem a možnostmi jeho restartu z shellu? Předem díky za náměty a nápady (klidně i k dispatcheru).

Ahoj,

s dropboxem mam stejny problem. Vetsinou staci pomoci ikonky dropbox stopnout (ikonka se odstrani) a pak dat v prikazove radce dropbox start. BOINC neznam.

Podle me k funkci techto programu je proste potreba sitove pripojeni. NM ho puvodne startoval az po prihlaseni uzivatele k pocitaci, dnes uz NM umi cosi jako Systemove pripojeni - tzn. nastavi sit ihned po startu systemu. Jinak to lze podle me vyresit odinstalovanim NM a nastavenim site pres sluzbu network resp. /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-*.

Je to přesně, jak říká covex. Dropbox se snaží hned po spuštění připojit na síť, ale pokud naběhne rychleji než NetworkManager, tak se nepřipojí, bohužel ani poté, co naběhne NetworkManager a musí se Dropbox stopnout a znovu spustit. A tuším že u Fedory 12 i 13 (možná i dříve) je síť dostupná (respektive ssh nebo ping na stroj funguje) ještě před přihlášením uživatele. Takže to vypadá spíše na problém u Dropboxu. Vyzkoušet to můžeš opět jak radí covex, nenechat obsluhu síťovky na NetworkManageru ale na “system-config-network”.