Zdravím. Mám desku Epox 8RDA3I PRO nVidia nForce2. Stáhl jsem si ovladač :
NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1.run
Začínám s fedora core 4 a nevím: bude ten driver pasovat? jak ho nainstaluju?
Nedařilo se mi rozběhnout Radeon 9600, může to vyřešit tento driver? Dík
Tento soubor obsahuje ovladace pro nvidia chipset ktery je na vasi desce. Linux ale jiz pro vetsinu casti boardu ma ovladace v sobe a tento neni treba instalovat (mel by vam ale umoznit lepsi vyuziti vaseho HW). Nainstalujete ho jak je popsano na strankach nVidia - jako root spuste “sh NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1.run” a postuppujte podle dotazu na obrazovce.
Radeon 9600 v zakladni konfiguraci nepotrebuje zadny NFORCE driver a byl by zcela k nicemu. Na Radeon potrebujete graficky ovladac pro karty ATi se stranek ati.com, nebo ze specialniho repozitare - viz casto kladene otazky.
Když jsem nainstaloval oladače na grafiku z livna.com, nechtěly běžet - jiná verze driveru a modulu do jádra - jestli jsem to spráně pochopil. viz.:
kernel-module-fglrx-2.6.11-1.1369_FC4 i686 8.14.13.1-0.lvn.5.4 livna 113 k
ati-fglrx i386 8.22.5.1-0.lvn.1.4 livna 7.1 M
Na stránkách ATI jsem stáhnul ovladač v té samé verzi, kde k němu sehnat odovídající modul? Nebo zkusit starší verzi ovladače?
A proc instalujete nespravnou verzi modulu? Resp. jakou mate verzi kernelu? K te se vam nainstaloval modul (pokud postupujete podle FAQ), pak ovsem musite stahnout i starsi ovladac ati-fglrx (zrejme rucne).
Pokud mate balik z ati.com, staci spustit instalator, ten si modul pro vase bezici jadro vytvori sam.