diakritika

neviete mi pls poradit este s tymto? niektore znaky sa mi zobrazuju inac… napr: Tento dokument obsahuje niekoľko často kladených (alebo očakavaných) otázok ohľadom

alebo naistaloval som si OO3 z http://sk.openoffice.org a namiesto pismen tam mam ciarky,
robi to aj na webe, aj xmms playeri, aj v abiworde, aj OO, aj ked vypinam linux tak tie informacie o vypinani, tam kde je diakritika je to nahradzane inymi znakmi… (ale len niekde)
jazyk mam nastaveny ako slovencinu, ale mam pocit ze to je chyba v kodovani alebo take nieco(unicode,utf), jak keby moj linux nepodporoval to kodovanie
neviem kde sa meni kodovanie znakov alebo ak je chyba v nieco inom pls poradte, vsade to nezobrazuje tak vacsinou je pismo v pohode ale na nejakych strankach a na OO3 to mam takto

A jakou mas Fedoru a z ceho si ji instaloval? Proc intalujes OOo ze stranek sk.openoffice.org, kdyz je normalne v distribuci?

tak mam Fedoru 10 ktoru som nainstaloval z live CD a OO3 som instaloval zo slovenskych stanok lebo to je rovno po slovensky ale to je jedno, na to som sa nepytal :slight_smile:

Ovsem v obojim je dost mozna zakopany pes.

1. LiveCD pokud vim neobsahuje podporu pro vsechny jazyky, myslim ze ani slovenstina tam neni, takze je potreba neco malo dinstalovat. (system->sprava->pridat/odebrat software, Hledat: Slovak).
  2. pro openoffice z distribuce je potreba doinstalovat openoffice.org-langpack-sk_SK, v jakem stavu je dodavan OOo z jakychkoli stranek to netusim.

covex: kazdopadne aj bez nainstalovanej “podpory” slovenciny cez system, sprava, jazyk fedora vie pisat a zobrazovat stredoeuropske znaky. tato podpora len poslovenci aplikacie a nastavi locales. klavensnica sa nastavuje pri instalacii a mne bezzalo vsetko v poriadku (vratane mrtvych klaves a podobne).

chyba bude niekde inde.