deb a alien

Cavte vsetci … prave som vyskusal novu Fedoru predtym som fical na Ubuntu a preto je toto prostredie pre mna trocha nove … Narazil som teda na zakladny problem ako nainstalovat moje aplikacie … snazim sa nainstalovat Crossover ktory mam v podobe deb suboru a dalsie podobne aplikacie co su v deb podobe … no tak som sa zatial docital ze sa to neda len tak jednoducho ale existuje aplikacia alien ktora prevada deb na rpm … no ale pri instalaci “perl Makefile.PM” som dostal errorove hlasenie

Can’t locate ExtUtils/MakeMaker.pm in @INC (@INC contains: /usr/local/lib64/perl5 /usr/local/share/perl5 /usr/local/share/perl5 /usr/lib64/perl5 /usr/share/perl5 /usr/share/perl5 /usr/lib64/perl5 /usr/share/perl5 /usr/local/lib64/perl5/site_perl/5.10.0/x86_64-linux-thread-multi /usr/local/lib/perl5/site_perl/5.10.0 /usr/lib64/perl5/vendor_perl/5.10.0/x86_64-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl /usr/lib/perl5/site_perl .) at Makefile.PL line 2.
BEGIN failed–compilation aborted at Makefile.PL line 2.

neviete co s tym??
popripade neexistuje elegantnejsia forma instalacie deb baliuckov na fedore??

Neexistuje a pokusy prevadet baliky deb na rpm pomoci alienu rozhodne nejsou neco co funguje na 100% a uz vubec to neni vhodne pro zacatecnika. Systemy ale debian (ubuntu) jsou co do balickovani dost odlisne a prevadeni a instalace baliku mezi nimi je v podstate nemozne. To uz byva jednodussi si aplikaci sam zkompilovat.

Celkem by me ale prekvapovalo, ze by codeweavers delali jen deb a ne rpm… nemuzes si tedy stahnout RPM?

no takto… co som nasiel tak to bola rmp verzia 32bit… je to mozne nainstalovat na 64bitovu fedoru … pri ubuntu to byva trocha problem ale da sa to po zadani niekolkych prepinacov…

Melo by to jit. Pokud ma balik spravne popsane zavislosti, jsou v 64b instalaci i 32b knihovny. V nejhorsim se to da resit tak, ze si clovek prida 32b repozitare a na instalaci toho jednoho baliku je povoli. Zkus to a dej vedet vysledek (pokud mozno presne zneni chybove zpravy).

okay dik vsetko fici dopohody :slight_smile: