Dobrý den,
když v GNOME kliknu na místa > Počítač, “kdosi” mi zobrazí okénko s chybovou hláškou:
Nelze zobrazit “computer:///”.
Chyba: DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Message did not receive a reply (timeout by message bus)
Vyberte prosím jiný prohlížeč a zkuste to znovu.
nevíte co (a proč) s tím…?
Druhá věc, po přihlášení uživatele mi začne chroustat disketová mechanika, takové to lupnutí každé cca tři sekundy. Myslím, že to takhle “funguje” už od instalace, ale jistý si nejsem (pořád mám puštěnou hudbu…). Mechanika je prázdná, pod windows XP se nic takového neděje. Možná to patří do sekce Hardware, ale napadá mě souvislost s prvním problémem… Víte někdo, proč to tak chroustá…?
Souvislost by to mit mohlo. Reinicializace mechaniky se muze dit pri znovuzavedeni HALu, DBUS je komunikacni sbernice, kterou vyuziva mimo jine HAL. Takze prvni otazka zni, zda si nahodou nevypinal nektere zdanlive nepotrebne sluzby, podle nejakeho chytreho navodu.
Dal zkus
service haldaemon status
service messagebus status
a pak samozrejme prozkoumej systemove zaznamy a hledej jakoukoli zminku o chybe s temito sluzbami souvisejici.
Ne, žádné služby jsem nevypínal, myslím, že někdo ví, proč tam jsou
Podle výstupů toho programu obě služby běží, dbus-daemon dokonce dvakrát (?).
Díky za radu, záznamy prohlídnu.
To ze bezi 2x je v poradku. Jednou je systemovy a podruhe lokalni na desktop.
To ze nemuzes spustit tento pocitac urcite souvisi s tim, ze se snazi najit floppy a neco mu tam nejde tak se na celou akci adsi vyprdne.
Zkus bud vypnout floppy v biosu nebo ji odmontovat fyzicky a nebo vykpnout modul (neco jako modprobe -r floppy, ale netusim presne jak se ten modul jmenuje). Pak by to mel vsehno fungovat (mozna )