Chyby v grafice (artefakty)

Dobrý den, po nainstalování 3D a FGLRX ovladače se mi neustále objevují z ničeho nic artefakty v dolním prvém rohu. Vypadá to, jako by to dělala grafika, na screenshotu nejsou ale na obrazovce ano. Ovšem ani v Ubuntu ani v Windows XP mi to nedělalo. Kouknul jsem tedy pro jistotu na nastavení frekvencí, mám integrovanou X1100 v notebooku a je nastaveno 300/300 což je správně. Před instalací FGLRX sem chybu nikdy nezpozoroval, ale je možné, že i tehdá se to projevilo a já to občas prostě jen řešil restartem Xek… Ale po instalaci FGLRX se objevují ty chyby, artefakty pořád… Jsou to takové prostě proužky a je to velký asi 2x3 cm na LCD… nemám jak to vyfotit prostě proužky… nesetkal jste se někdo s něčím podobným ? nebo neznáte řešení ? dost to otravuje… především nejprv se objeví menší artefakty u kurzoru a potom hned v tom rohu… :frowning:

Tento ovladac dodava ATI/AMD - obratte se na jejich support.

joo fajn dělá to i bez něj teď mám kontaktovat koho ? Dělá to only ve Fedoře. Windows i Ubuntu s tím problém nemají.

Takove cerne carecky skoro vpravo dole, pripominaji trochu carovy kod? Po startu X nic, a pak se jednu chvlili objevi a uz nejdou pryc. U mne se objevily po jednoum (automatickem) upgradu.
Urcite to souvisi s ATI kartou. Take jsem mel instalovane jejich ovladace a pracoval ve vysokem rozliseni (sirka 2560 bodu, 21" CRT).
Reseni neznam :frowning:
(Ted uz mam jinou grafickou kartu, NVIDIA, jiny pocitac, jine problemy :-).
JF

Obratit se muzete na google. Delam to stejne. :slight_smile: Pouzivejte to co vam funguje.

jj google pouzivam taky. Bohuzel nevyplivnul na me zadne reseni. PResne jak rika jfeit … Navíc mi přestalo fungovat ACPI… já se na to vyka… ubuntu 7.10 mi nefungovalo taky v 7.04 fungovalo, ve Fedore mi fungovalo a nefunguje… uz me ta ATI sere. Pane “covex” prosim vas, aby ste se vyjadril pokud neco vite. Buzerovat umim taky. Pokud mi google nepomohl, tak sem se obratil na forum specializovane na moji distribuci, pokud to nechapete, tak jsem bud idiot a nebo… idiot dekuju odpoved od vas nepotrebuju. BTW. výběr distra nechte na mě. Fedora mě vyhovuje, jen mě mrzí to, že mám pár problému, kt. začali být stejné jako v Ubuntu např. Jsem klikací uživatel, proto si netroufám na možná lepší Distro.

No on tento dotaz se tezko zodpovida … jakou jste mel verzi Xek v ubuntu a jakou mate ve fedore, predpokladam, ze novejsi, nez byla v ubuntu … zkusil jste jine rozliseni ??? Poslete Xorg.conf at muzeme mrknout pod poklicku.

změnu rozlišení sem zkoušel pruhy zůstavají, jenže na jiném ani jet nemůžu mám nativních 1280x800. Částečně se to vyřešilo tím, že jsem dal FGLRX pryč… teď se již objevují pruhy jen zřídka prakticky skoro vůbec. Alespoň mi začla fungovat hibernace a suspend… bohužel nemám akcelerované video… takže počkám na jiné ovladače FGLRX asi… Myslím, že jsem si řešení našel sám. Xorg klidně postnu ale prakticky v něm nic není :smiley: všechno si nastavila livna.

To jsem také kdysi řešil, stávalo se mi to ve fedoře i v opensuse, je třeba přidat pár věcí do sekce device v xorg.conf, ale teď už nevím co, ale našel jsem to někde na phoronix foru.

pokial sa artefakty neprejavovali na iných linoch či winoch hladal by som problém jednoznačne v ovladačoch…všetky problémy treba bugovať na výrobcu lebo vdaka tomu dokáže problém riešiť…no a nakoniec neostane nič iné ako netrpezlivo čakať na opravené bugy v driveroch alebo skúsiť najprv zálovovať x-ka a inštalovať open source drivery neoficiálne…v prípade crashu použiť obnovu cez command line…vela zdaru

U mě se tohle projevuje už několik verzí ovladačů. Tady je odkaz jak to vyřešit (alespoň u mě to potom funguje) http://www.phoronix.com/forums/showthread.php?t=6132