chybejici ikony v systemovem panelu v KDE 4.2

Zdravim,

jiz nekolik dnis se potykam se zajimavym problemem. Vsechny ikony v systemove casti panelu tj systray v KDE 4.2 (Fedora 10) se mi zobrazi pouze jako cerne ctverecky.

Asi by se dal smazat kompletne adresar .kde, coz by problem vyresilo, ale mam tam vse pocinaje kmailem, kwalletem atd.

Zkusil jsem odstranit konfiguracni soubory majici v nazvu plasma, ale ani to nepomohlo. Pri prohledavani netu jsem v KDE konferencich narazil na to, ze to jeden clovek hlasil jako bug, nicmene reseni je v nedohlednu a navic to melo hodne nizkou prioritu.

Zajima me, zda se s tim nekdo setkal, popr. linky na to kde je poradne popsane co je v jakem konfiguracnim souboru.

Odmitam se smirit s resenim typu odstran .kde, protoze to vyresi problem jen docasne …

Diky

Vitek

zkus smazat tyhle dva soubory : plasma-appletsrc , plasmarc
v ~/.kde/share/config
a pak nasilně restartovat x-ka Ctrl+Alt+Backspace

Zkusil jsem zlikvidovat jak:

kwin i plasma tj. i ty vyse popsane soubory, ale nepomohlo.

Ktere jeste dalsi by se mohli dotykat Desktopu resp. system traye ?

Diky za info

a restartoval jsi ty x-ka ?
Někde na fóru psali ,že pokud se normálně odhlásili tak jim to nepomohlo.

jo presne tak jak jste psal a je ve vsech navodech Ctrl+Alt+Backspace nasilne, i jsem zkusil korektni postup.
Uz me nenapada co delam spatne. je evidentni, ze pokud udelam cokoliv se systray, tak se to propaguje do souboru plasma-appletsrc ale vubec me nenapada, proc se to nespravi kdyz ten soubor smazu.

Delal jsem to i podle toho jak popisovali napr. zde http://www.opensuse.cz/kde-4-2-plasma-odstranovani-problemu

Napada vas jeste neco ?

zkus pro zajímavost vytvořit nového uživatele

Jo to uz jsem taky zkusil, a svete div se, taky se to nezobrazovalo … tak si riakm, to uz je nekde jinde.

jo v /etc/X11/xorg.conf jsem mel volbu:

Option “EXANoComposite” “true”

mam to tam kvuli tomu, ze mam “vybornou” grafiku Intel a notebook velice casto tuhne:
VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller
viz: https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=441665

kdyz to odstranim, tak se to zazracne uzdravi, tj vidim ikony … jen budu zase casto tuhnout :slight_smile:

Tak nevim … co je mensi zlo

Evidentne to je driverem grafiky. Pokud by ti to kdovijak tuhlo, tak si tam dej vesa driver, pokud netouzis po 3D tak je to skoro jedno.