chcem zmenit velkost mojho disku a všetkz programy mi píšú ,,filesystem unknown,,

pleas help…je jediná možnost sformátovat disk???dá sa nejako zálohovat celý systém???mám na disku aj xp…thank

No a není to třeba tím, že tam žádný systém souborů nemáte? Co máme rozumnět pod pojmem “všetky programy”? Jak zálohovat XP nevím. Disk se dá zazálohovat pomocí příkazů dd popř. sfdisk. Podrobnosti však neznám a nerad bych tady vařil z vody…

Macky

sorry že som nebol konkrétny…disk mám rozdelený na 150 gb pre winxp a 150 gp pre fedora7…ked si pod xp spustím nejaké partition manažéry napr partition magic
alebo pod fedorou qtparted alebo gparted mi píše na sda3 niečo v zmysle filesystem unknown.čo sa s tým dá spravit aby som mohol zmenit velkost tohto oddielu???ďakujem

Napište přesně, co máte nainstalováno na jakém disku.

Tak v systému máte ještě jeden diskový oddíl sda3 - osobně se domnívám, že není naformátovaný. popř. by to mohl být linuxový swapovací oddíl. Jakou velikost má ten oddíl?

Macky

disk mám rozdelený na sda1-ntfs-winxp-150gb, sda2-ext2-swap-100mb,
sda3 chcem rozdelit je to lvm(type 8E) má 150 gb a na nom mám fedoru.qtparted aj g parted mi píše že type alebo filesystem unknown

Tak to je v poradku, LVM nelze prerozdelovat klasickymi nastroji na deleni disku. Zkuste system-config-lvm

ked napíšem do konzoly system-config-lvm napíše to len command not found …co s tým mám spraviť ???

Ďakujem

doinštaloval som si balíček system-config-lvm ale pri načítavaní sa mi tento program vypne…dá sa to aj nejakou inačou metódou???
Ďakujem

vyriešené