Dobry den
vedel by mi niekdo poradit ako rozbehat cestinu v aterme 0.4.0 pod fedorou 4. Aterm mi nezobrazuje znaky ľščťž.Moje locale je
LANG=cs_CZ.UTF-8
LC_CTYPE=“cs_CZ.UTF-8”
LC_NUMERIC=“cs_CZ.UTF-8”
Tento problem se driv vyskytoval kdyz se pouzival font latin1, zatimco cestina potrebuje latin2. Jak je na tom aterm s podporou utf8 bohuzel netusim, problem bude ale 90% font.
Ahoj skusam mu davat atermu rozne fonti ale nezabera to. Mam fedoru 4. Nevies mi prosimta povedat ako je to s fontami.Ja si vzdi nejaki font vihladam pomocu find a ten priradim atermu. Chcel by som sa opitat kde implicitne su vo fedore fonti ulozene. covex napsal:
Tak to bohuzel tak jednoduche neni.
Aterm - a vsechny aplikace v xkach, mohou pouzivat pouze fonty, ktere jsou zname Xserveru. Ten ma tri zdroje fontu:
X font server (od jeho pouzivani se ustupuje) - config v /etc/X11/fs/config
X server samotny - adresare s fonty jsou v configuraku X server /etc/X11/xorg.conf sekce Font
X free type - nejnovejsi zpusob, pouziva ho valna vetsin novych aplikaci - config v /etc/fonts/fonts.conf
Dostupne fonty si vylistujte prikazem xlsfonts. Atermu je musite davat ve tvaru jak je vidite z vystupu xlsfonts, nikoli jmeno souboru, pripadne lze pouzivat nektere aliasy ale to uz bych sem netahal.