Čeština - Fedora 8

Dobrý den,

chci se zeptat, jakým způsobem je možné po instalaci Fedory 8 z Live CD přidat češtinu ? Nebo je to možné během instalace ? Nikde jsem to nenašel. Jedná se mi o Fedoru 8 s KDE. Když nainstaluji Fedoru z DVD, tak se mi tam nacpou i programy z Gnome a nejede mi síťová karta a systém se mi zdá “pomalejší”. Proto chci instalovat z Live CD a sám si ji upravit podle potřeb. Přecházím z openSUSE jelikož 10.3 nedokáže detekovat moji grafickou kartu na notebooku ( Intel GMA X3100 ). Díky za každou radu.

Obecně lze systém nastavit pomocí systémových proměnných - více viz. příručka, kapitola Změna jazykového nastavení. Některé aplikace (např. Openoffice) však budou vyžadovat doinstalování lokalizačních balíků.

Macky

Podle me by i v Live CD KDE melo jit na prihlasovaci obrazovce vybrat cestinu, stejne tak pote v instalatoru vyberte cestinu a system by mel od sveho nainstalovani fungovat cesky.

Češtinu ako aj iné jazyky si zvolíš ako pri live CD inštalácii klávesou F2 tak priamo z live inštalácie zvolíš language češtinu…ostatné dodatočné balíky sa inštalujú automatickou detekciou pri najbližšom update…vela zdaru