Stává se mi taková nemilá věc a vůbec nikde jsem nenašel řešení.
Když chci na české klávesnici napsat např. ň, tak napřed zmáčknu tu klávesu vedle Backspace (háček), nestane se nic, pak zmáčknu ‘n’ a napíše se ‘ň’.
To je v pořádku, ale někdy (tak půl na půl) se stane, že když stisknu háček, tak se ten háček rovnou napíše (jako kdybych ho stisknul dvakrát). Takže místo
ň
se napíše
ˇn
Totéž s čárkou.
To je samozřejmě dost nežádoucí, protože jediná možnost je pak vložit to tam přes mapu znaků, což je dost nešikovné
Mám Gnome, zkoušel jsem různé rozvržení české klávesnice, různé modely klávesnice (teda nastavit, fyzicky mám jen jednu), ale stává se to pořád.
Dříve jsem měl Fedoru 6 upgradovanou ze 4, dělalo to také, když jsem vytvořil čistou instalaci Fedory 6, tak stále stejná chyba Divné je, že to není vždy, jsou i chvíle, kdy to funguje, ale vůbec jsem nevysledoval žádnou souvislost s ničím…
Stává se to i někomu jinému? Víte jak to řešit?
Děkuji.
HW závada to určitě není - ta klapka se jinak chová normálně, navíc jsem zjistil další podrobnosti
Zjistil jsem, že je to závislé na tom, do jaké aplikace to píšu. Co jsem zkoušel, tak tahle chyba se projeví v Opeře a ve Skypu, ale třeba ve Firefoxu, Gaimu, Eclipsu, geditu nebo konzoli ne.
Zřejmě si tedy tyto aplikace nějak zvláštně “ohákují” klávesnici A zrovna Operu používám dost často :-/ Mohl byste to někdo zkusit tedy napsat třeba ň v Opeře nebo ve Skypu?
Anebo vůbec - co s tím mám dělat? Asi nic moc, co?
To je pravda - v Opere mi take neslo napsat napr. ť. Vzhledem k frekvenci tohoto pismene jsem to “vyresil” tak, ze jsem ť napsal jinde a pak prekopiroval :). To ale asi neni to, co byste chtel slyset.
Tak to je podle me chyba tech aplikaci. Opera i Skype jsou totiz tusim staticke baliky - tzn. tahnout si s sebou i vsechny knihovny a nepouzivaji systemove. Jak to ale napravit netusim…