Nainstaloval jsem Fedoru FC5 a nějak nechápe, že na český jazyk by měla automaticky nastavit české rozložení klávesnice. Naštěstí to jde ručně změnit v nastavení KDE. Možná je to tim, že mám verzi staženou z fedora.com. Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Dík za info Martin
UPDATE 22.3
ten problém neni v KDE, protože to nefungovalo i s GNOME, takže problém je asi nejspíš někde v nastavení při instalaci. Každopádně FC5 je momentálně asi nejlepší (a nejhezčí) distribuce. Jen ještě musim nějak překompilovat jádro na podporu řízení napájení pro notebook, nastavit WINE a WiFi (BTW nemáte s tim někdo zkušenosti na Aceru Aspire1412WMli?).
tahal jsem to z ciziny, protože u nás ještě ISO obrázky DVD nebyly - sunsite používám taky, protože karlovka je opravdu na páteři Cesnetu.
To bude asi normální. FC4 to neuměla taky… takže to neopravili :-/ Nezáleží na tom, odkud se obraz stáhne.
Já stahuju ze sunsite.mff.cuni.cz - je to server, který je na 100% na páteřní síti, a předpokládám u něho, že nebude přetížený. (Čechů je málo a proč by si Němci, Rakušani nebo Peruánci vybírali pražský server…)
ISO FC5 na sunsite.mff.cuni.cz je z 15.3.2006, tak předpokládám, že neobsahuje nové balíčky (Gnome), kvůli nimž bylo oficiální vydání FC5 o týden pozdrženo.
To je nesmysl. Co je oznaceno FC5 je FC5, tedy finalni a jedine vydani. Problem s KDE a cestinou skutecne existuje. Dokonce se stava ze neni nainstalovat ani balik kde-i18n-Czech, ktery je potreba doinstalovat rucne. Holt Fedora preferuje GNOME a cestina je uz vubec nezajimavy jazyk. Nastesti se ale nejedna o zavazny problem.
no ja si po instalaci FC4 taky vsim ze jsem dal cestinu i ceskou klavsenici, ael setejnak jsem psal anglicky, clovek se pak v gnome musi dokliknout na nastaveni klavesnice a tam uz ta estina je, ale neni povolena, takze staci odfajfknout a hotovo…
teda aspon me to problem vyresilo