Chcem si nainštalovať fedoru-13/64bit. Stiahol a napálil som “Fedora-13-x86_64-DVD.iso”, ale nebootuje. (Použil som .iso z dvoch zrkadiel, ale žiadne nebootuje). Vyskúšal som iné verzie nového distra s týmito výsledkami: “Fedora-13-i386-DVD.iso” - bootuje a aj test media je OK, ale nechcem 32bitovú verziu. “Fedora-13-x86_64-Live.iso” - bootuje, zavedie sa FC-Live, ale inštaláciu som zatiaľ nerobil. Ďašie verzie distra “Fedora-13-i386-disc1.iso” a “Fedora-13-x86_64-disc1.iso” boli stiahnuté, napálené, verifikácia napaľovania bola OK, bootujú, ale testy medii sú ERR. Ostatné disky 2,3,…5 som ani neskúšal.
Nemám problémy spustiť inštaláciu z LiveCD, ale mám chuť spojazdniť 64bitové DVD, len sa mi nedarí. Použil som mkisofs, ale dosiahnuť bootovateľnosť neviem. Všetky potrebné súbory by mali byť v niektorom, alebo všetkých spomínaných iso súboroch, len použitie parametrov mi robí problémy. Vie a chce niekto pomôcť? Možno nielen mne.
Ďakujem.
Já používám výhradně netinst a ten jsem už 64bit instalovat a bez problému - ovšem to by měly být i DVD isa. Rozhodně bych zkusil kontrolní součty, jestli jen nemáš pech na špatné stáhnutí, co přesně u bootu ti to udělá? Respektive co si představit pod pojmem nebootuje.
Nebootuje DVD, to znamena, že sa systém pri reštarte počítača nezavedie z vloženého DVD, ale z HDD. V príspevku píšem, že som použil ďalšie dve zrkadlá (mirrory), z ktorých som stiahol “Fedora-13-x86_64-DVD.iso”, napálil, skontroloval platnosť napálenia, vložil do šachty DVD a reštartoval počítač. Mechanika chvíľu blikala, ale systém sa zaviedol z HDD. Príspevok som nenapísal preto, že neviem nainštalovať FC13/64 vôbec, ale som zvedavý, či niekto iný použil spomínaný súbor a s akým výsledkom?
Platnost napálení není, si troufám říct totéž, jako kontrolní součet staženého média. I přes to, že si jej stáhnul dvakrát, náhody se dějí =) Tak jako tak jsem se osobně nikdy nesetkal, že by boot ignoroval DVD ale z CD jel v pohodě. Pálíš to na DVD-R nebo RW? A momentálně řešíš tuto záhadu, nebo instalaci Fedory?
Áno, riešim záhadu médií a aj skončím. Vložil som DVD do iného počítača a tam nabootoval. Používam DVD+RW aj DVD-RW, ale tento problém je na oboch. Mám tu 3 napálené média DVD+RW a jedno DVD-RW, ale výsledok je rovnaký. Dokonca DVD-RW je nové, prvýkrát napalované. Je mi záhadou, že na rovnakom médiu (+RW) mám 32bitovú FC13 a tá funguje normálne. Takže ďakujem Ti za diskusiu, idem hľadať iné riešenie.
Ahoj pri nejakej inéj téme.
Tak to je naprosto v poradku, mi to taky nefunguje, ve virtualni KVM OK, ale na realnem PC nikoliv … neves hlavu, FC13 je totalni shit, co se instalace tyce a mozna je na case ji preskocit ;-)))
Jinak vyresil jsem boot pres grub:
title CDROM
root(hd0,0)
kernel /memdisk.bin
initrd /sbootmgr.dsk
ty 2 veci jsou ze syslinuxu, jinak jde to najit na netu, sbootmgr.dsk je ze slackware a noveho syslinuxu asi taky … najdi na netu ;-))) … v FC12 se memdisk.bin jmenuje jen memdisk.
Takze ISO mas v poradku a napalene to mas taky v poradku, to jen to jejich nove EFI jaksi nepobere kazdy BIOS …
No ja sice nabootuju (jen pres GRUBa ;-), ale neupgraduju … asi ma FC13 problem s SW_RAID a ze tam mam LVM na data ;-))) … a 7 disku ;-))
Ďakujem za povzbudivé slová a ospravedlňujem sa za neskorú odpoveď. Ďakujem za návod bootovať CD/DVD z GRUBu. Odskúšal som to, funguje.
Problém s inštaláciou FC13 mi nedal pokoja a DVD som bootoval z externej mechaniky CD/DVD ako USB-CDROM. Podarilo sa, ale postup inštalacie bol iný ako bežne býva. Po spustení voľby “inštalovať” nabehlo okno výberu jazyka, potom klávesnice a tretie okno bol výber zariadenia (/dev/sda?), kde sa má nachádzať “inštalačný obraz Fedory”. Mal som možnosť vybrať hocktorú z 10 partícii z disku, ale na žiadnej nemám “inštalačný obraz”. Pokračovať sa nedalo. Dal som inštinktívne <späť>, program sa vrátil na výber klávesnice, znova <späť>, ale program mi ponúkol nové okno pre “inštalačný režim”, čo bol iný variant pre určenie zariadenia s “inštalačným obrazom fedory”. Zadal som lokálne CD/DVD a tu sa inštalácia rozbehla známym spôsobom. Ale problémy pokračovali ďalej.
Nebudem to ďalej rozvádzať, inštalácia sa mi aj tak nepodarila, lebo celá kapitola o rozdelení disku je obrovský nepodarok. Partíciu s pôvodným distrom FC12, som preinštaloval na SUSE 11.3!