Posledni pocitac, s nimz jsem nucen se setkavat v praci a ktery slouzi pouze k pousteni hudby, jeste beha pod majkrošrotem. Bohuzel ve chvili, kdy jsem chtel instalovat Fedoru (liveCD), zjistil jsem, ze cd mechanika (dvd bohuzel ani neni) je uz dead, tedy nemohu nabootovat system z cd. Pc je ale napichnute na rychly drat - je mozne nejak bootovat z diskety a pak tahat system pres sit? Nebo je mozne bootovat Fedoru z usb? Podpora usb bootu je v BIOSu umoznena. Dekuji za odpoved.
Je mozne bootovat z USB klacku. Pokud mate velky usb klacek muzete pouzit
http://fedoraproject.org/wiki/FedoraLiveCD/USBHowTo
Stejne by tam podle me sel dat i boot.iso a z nej spustit instalaci pres “linux askmethod” a vybrat sit.
Jsem uplne pitomy, spletl jsem si hodnoty BIOSu z jineho pc, stara sunka na muziku nema podporu usb boot. Tak mne uz nic nenapada. Asi to vyresim brutalne mechanicky a pripojim funkcni dvd mechaniku, nainstaluji a zase odpojim. Boot.iso a linux askmethod je pro mne spanelskou vesnici. Zdravim
Taky to tak delam… este druha metoda je prendat harddisk, nainstalovat na rychlem stroji - za pul hodiny hotovo - a prehodit disk. Jen je potreba instalovat architekturu vhodnou pro ten slabsi pocitac.
Boot.iso najdete na ftp://ftp.linux.cz/pub/linux/fedora/linux/releases/8/Fedora/i386/os/images
je to v podstate jen startovaci cast CD/DVD s instalatorem - vypalite na CD a pri startu z CD podrzihte shift a do boot: zadate “linux askmethod”. Instalator vam pak da na vyber z ruznych metod instalace - CD, HDD, FTP, HTTP… mozna este neco.