boot - vyřešeno

Zdravím,
stáhnul jsem si ISO dvd Fedora. Po vypálení jako obraz, restartu pc a nabootování se mi ukázalo hláška:

Missing parameter in config file.
Unknown keyword in config file.
Could not find kernel image: linux
boot:

Instalace Fedory vůbec nenajede, na této hlášce to zůstane stát. Neví někdo kde se stala chyba? No nejspíš bude mezi židlí a klávesnicí :wink:
Díky za radu

Rada jako obvykle - zkontroloval jste sha1sum stahnuteho obrazu dvd? (sha1sum viz hledat)

Projel jsem to programem md5sum a vypsalo to hlasku:

C:\Documents and Settings\INTEL\Dokumenty\My Completed Downloads>md5sum FC-6-i38
6-DVD.iso
2410534e0b7048bac02a60603d2da82f *FC-6-i386-DVD.iso

Potom jsem dal sha1sum:

C:\Documents and Settings\INTEL\Dokumenty\My Completed Downloads>sha1sum FC-6-i3
86-dvd.iso
ee5d8c67d8d1a9ac0336ee8b00e834446b777dd3 FC-6-i386-dvd.iso

správně by mělo být: 6722f95b97e5118fa26bafa5b9f622cc7d49530c FC-6-i386-DVD.iso

Jenže stejně nevím, jestli se to dá nějak opravit a nebo se pokusit stáhnout znovu :frowning: ale stahuji přes DAP, což může být tím problémem, ne?

Treba stahovat dovtedy,kym nesedia md5 sumy

FC6 uz md5sum nepouziva… md5 je mrtvola - viz. clanky o kolizich na rootu. Pokud vam sha1sum vychazi jiny nez ten ktery je uveden na webu tak je DVD spatne stazene. Opravit se to v podstate neda (casove ani vykonove se nevyplati delat na to nejaky diff). Nejjednoduzsi stahnout znova. Co je DAP nevim. Nejlepsi je to stahovat pres torrent (utorrent).
Dejte si pozor ze 3GB soubor neulozite na FAT.

covex napsal(a):

FC6 uz md5sum nepouziva… md5 je mrtvola - viz.
clanky o kolizich na rootu. Pokud vam sha1sum
vychazi jiny nez ten ktery je uveden na webu tak
je DVD spatne stazene. Opravit se to v podstate
neda (casove ani vykonove se nevyplati delat na to
nejaky diff). Nejjednoduzsi stahnout znova. Co je
DAP nevim. Nejlepsi je to stahovat pres torrent
(utorrent).
Dejte si pozor ze 3GB soubor neulozite na FAT.

DAP je download accelerator plus, tenhle program to rozdělí na víc částí a stahuje to potom rychleji. Proto je asi možné, že to pak “neposkládá” správně dohromady. Už to stahuji znova a uvidíme jak to dopadne. Díky za rady

Tak jsem to stáhl znova a už to funguje :wink: Dík moc všem