Boinc vo Fedora 8

Dobrý deň,
chcem sa spýtať či sa niekomu podarilo úspešne rozbehnúť Boinc pod Fedora 8.
Nainštalovať mi to po malých komplikáciach podarilo, ale pri sputení vyhodi chybové hlásenie, aby som prestavil Computer v Boinc managerovi na “localhost”.
Keď som to prestavil, je tam možnosť ešte zadať heslo…
Keď ho nechám prázdne tak skončím na kroku “Connecting to localhost” a po chvíli mi skočí okno s tým že je nemožné sa pripojiť k localhost.

Pokiaľ s tým má niekto skúsenosti prosím o radu ako ďalej postupovať?

Jen pri info treba taky pro ostatni, kteri jako ja nevedi o co jde - http://boinc.berkeley.edu/ - podle me by ses nemel pripojovat k localhost a problem bych hledal bud v selinuxu nebo ve firewallu.

Takze po par hodinach a po viacerych ciastkovych navodoch sa mi to podarilo uspesne zlepit cele dohromady.

Moj postup

1. Naistalovat Boinc ako root prikazom
    yum install boinc-client boinc-manager

Tu som bohuzial natrafil na problem ze nebolo mozbe nainstalovat boinc-client.
Nasledne som vyguglil link http://koji.fedoraproject.org/packages/boinc-client/5.10.45/
odkial som stiahol a cez prikaz rpm -Uvh nazovsuboru.rpm postupne nainstaloval subory:
boinc-client-debuginfo-5.10.45-5.20080315svn.fc8.i386.rpm
boinc-client-devel-5.10.45-5.20080315svn.fc8.i386.rpm
boinc-client-5.10.45-5.20080315svn.fc8.i386.rpm
boinc-manager-5.10.45-5.20080315svn.fc8.i386.rpm
*poznamka - neskor mozu existovat novovykompilovane subory s inymi nazvami

Problem preco nejde Boinc Manager je ten, ze nebezi boinc-client daemon. Boinc-client daemon nejde z dovodu pretoze intalacny .rpm nespusti okamzite klienta po instalacii. Da sa spusti az po dalsom boote systemu.
Pre automaticke spustenie daemona po starte to spravime takto:
Otvorte Teminal a pouzite nasledovny prikaz “/sbin/chkconfig boinc-client on” bez uvodzoviek. mali by ste byt prihlaseny ako root.Ked skoncite tak reboot PC.

Po restarte PC otvorte terminal a vlozte prikaz “ps aux | grep boinc” bez uvodzviek pre ziskanie listu beziacich procesov ako boinc pouzivatel. V tomto liste by mal byt “/usr/bin/boinc_client --daemon” ktory indikuje, ze bezi boinc-client daemon.

Nasledne na to pomocou prikazu
gedit /var/lib/boinc/gui_rpc_auth.cfg
si zkopirujete obsah celeho riadku (ja som tam mal nieco taketo cbe209bd6511538e7ddf91f56e16c122 je to password ktory pouzijete dalej) suboru gui_rpc_auth.cfg.

1. Aplikacie -> Systemove nastroje -> Boinc manager
    Kliknite Advanced View
    Nasledne na to Advanced -> Select Computer
    Hostname: localhost
    Password: je to obsah suboru v gui_rpc_auth.cfg spominany vyssie.

Po odkliknuti som sa okamite pripojil na localhost a bolo mi umoznene sa pripojit do projektov v ktorych uz fungujem skoro 3 roky.

Koniec