Beryl

Zdravim
Nainstaloval sem si beryl z RMP balíčků,
fungoval asi 30minut, pak se mi to nějak kouslo a musel sem restartovat počítač.
Jenomže po restartu se mi odmítal beryl-manager spustit, tak sem se to snažil spustit přes konzoli ->drb, škub, sek
a mezitím to stačilo vyplivnout tohle :
libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b
Mam Ati Radeon 9200 SE 128MB a jedu na ovladačích radeon
kdo mi poradí co s tim?

Ja tu mam na Radeon 9200 taky beryl, ale nikdy jsem ho dlouhodobe nepouzival. Osobne to povazuju za spise experimentalni vec. Ten warning je nevyznamny. Nevim proc by to po restartu nemelo fungovat. Muzete to zkusit odinstalovat a nainstalovat znova.

už sem to zkoušel reinstalovat, ale to také nepomohlo :frowning:

Ahoj,
prihodim svou zkusenost do plena. Beryl jsem dlouhodobe nepouzil tak nevim, kazdopane, pokud hraji s open ovladaci Enemy Territory, nebo True combat: Elite, tak se mi tak po 10 min. sekne pc. Pokud mam fglrx, vse je ok. Asi proto je vedena 3D akcelerace stale jako experimentalni. Takze si myslim, ze to je problem ovladacu a ATI.

No, tak sem přeinstaloval fedoru (bože odpusť mi můj hřích)
nainstaloval sem si drivery fglrx 8.28.8 (což je poslední co podporuje moji kartu)
a hned, jako na potvoru, error

error while loading shared libraries: /usr/lib/libGL.so.1: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied

Hmm proč permission denied?!

Hm, že by selinux? Zkus ho vypnout co to udělá.

Na 99% selinux. MMCH jak jste nainstaloval ten fglrx 8.28.8? Podle me to na FC6 nijak snadno nejde. Modul ati-legacy se udajne pripravuje v livna, ale jak je to daleko nevim.

:[ jak vypnu ve Fedore SElinux?
ovladače sem zebral tady : http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon-prer200.html (ten 52MB soubor)
Teď jak na to koukam, tak to nejde ani s ovadači radeon :frowning:

chlapcí, měli ste pravdu, konečně sem zjistil k čemu je SElinux :slight_smile: a jede to!
Díky moc!