Dobrý den, pokouším se rozjet aplikaci mojebanka.cz na Fedoře 10 a FF 3. Test kompatibility mě dopadl až na prohlížeč pdf souborů, ten se mi ale nedaří stáhnout pro tuto verzi systému. Je to vůbec důležitý? Když si dám potom mojebanka online tak se mi ten applet nenačte. Má s tím někdo zkušenost?
Zkusenost nemam, ale bankovnictvi KB je primo vyhlasene svym pruzenim a nekompatibilitama. Nicmene protoze vychazim z toho co pises jinde, ze ti nejde acroread nainstalovat. Ja sem normalne stahl ze stranek adobe balik AdobeReader_enu-8.1.3-1.i486.rpm a ten jsem prikazem “rpm -Uvh AdobeReader_enu-8.1.3-1.i486.rpm” v terminalu nainstaloval. Nejsem si jist ze to hned nainstaluje i plugin do Firefoxu, zadej do prikazoveho radku FF “about:plugins”, tim se ti ukaze seznam pluginu. Pokud tam acrobat nebude, tak zkus vlezt do /opt/Adobe/Reader8/Browser a spustit install_browser_plugin.
Na KB neni potřeba mít nainstalovaný Acrobat reader, ale je potřeba mít Javu od Sunu. S Open Javou, která je ve Fedoře to nepojede.
Javu od SUNu mam nainstalovanou, ale nejak mi nejde nainstalovat do firefoxu.
Pro spuštění aplikace je nutné mít naistalovanou a povolenou Javu od společnosti SUN.
Prosím, zkontrolujte:
- zda máte Javu nainstalovánu
- zda máte povoleno spouštění Javy v internetovém prohlížeči
Po stisknutí tlačítka budete přesměrováni na Konfiguračního průvodce, který Vám pomůže
s nastavením Vašeho počítače.
zkousel sem nainstalovat PDF plugin pomoci
install_browser_plugin
a vysledek je takovy, ze se nic nenainstalovalo. respektive instalator mi oznamil, ze plugin je jiz nainstalovan a jestli ho chci prepsat. rekl sem ze ano, ale FF stale pluginem nedisponuje
k jave, nasel sem nejaky howto na http://java.com/en/download/help/5000010500.xml#rpm . jelikoz sem nenasel ve slozce firefoxu zadny adresar “plugins”, nasel sem si jiny cil - tedy “/usr/lib/mozilla/plugins” a vytvoril link na plugin v JRE
cd /usr/lib/mozilla/plugins
ln -s /usr/java/latest/jre/plugin/i386/ns7
a to dopadlo obdobne jako instalace PDF - nejde
… ale - zkusil sem tedy vzdorovat howto a linknul sem primo .so soubor - a voala, firefox ma javu
cd /usr/lib/mozilla/plugins
ln -s /usr/java/latest/jre/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so
.) a to uz pak funguje. ja mam ale instalovane JDK i JRE, takze cesty muzou byt jinak… nic to ale nemeni na tom, ze to PDF stale nefunguje
Na Acrobat se vykašlete, internetové bankovnictví funguje bez něj. Na pdf můžete používat třeba evince nebo něco jiného.
Ale jestli na Acrobatu opravdu trváte, tak si stáhněte rpm balíček ze stránek adobe a ten nainstalujte.
Plugin acrobatu se da prilinkovat stejnym zpusobem jako plugin javy. Instalator nakonec nedela nic jineho. Spravny adresar si nasel, kdybys to chtel jen pro sebe jako jednoho uzivatele tak to same udela ~/.mozilla/plugins
Ve firefoxu se mi bankovnictvi od KB rozbehnout nepovedlo, ale v Opere to jde bez problemu, tak mozna zkuste vyzkouset Operu.
Mel jsem s tim take problemy. Evince mi to nebralo. Musel jsem si stahnout AdobeReader8 a Javu od Sunu (byl jsem hrozne moc nadseny). Od te doby mi v Opere bankovnictvi jede a nemam s tim, zadny problem. Firefox ale vubec nepouzivam.