Dobrý den, mám fedoru (10) první den, a pořád jsem nepochopil ty balíčky. Zkoušel jsem instalovat dva -mpayer a adobe reader (oba ručně stahované) problém je v instalaci. Když ji spustím (klasicky přes dvojklik) tak u zjišťování závislostí ukáže chyba ‘ascii’ codec can’t decode byte 0xc5 in position 56: ordinal not in range(128) u mplyeru a u readeru při instalaci Error Type: <type ‘exceptions.UnicodeDecodeError’>
Error Value: ‘ascii’ codec can’t decode byte 0xc5 in position 63: ordinal not in range(128)
File : /usr/lib/python2.5/site-packages/yum/rpmtrans.py, line 376, in callback
self._instProgress( bytes, total, h )
File : /usr/lib/python2.5/site-packages/yum/rpmtrans.py, line 457, in _instProgress
self.complete_actions, self.total_actions)
File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 2185, in event
self._showName(self.info_actions[action])
File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 2178, in _showName
self.base.package(package_id, status, self.curpkg.summary)
File : /usr/share/PackageKit/helpers/yum/yumBackend.py, line 230, in package
PackageKitBaseBackend.package(self, package_id, status, summary)
File : /usr/lib/python2.5/site-packages/packagekit/backend.py, line 109, in package
print >> sys.stdout, “package\t$s\t$s\t$s” $ (status, package_id, summary)
Fakt nevim co s tím. Jsem naprostý začátčník klidně se na mě vyřvěte ale potřebuju to rozjet.
No doufam, ze na tebe nikdo rvat nebude :). Spis jde o to co znamena spoustet instalaci pres dvouklik.
Prvni vec urcite doporucuji precist navod http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:prirucka:instalace_aplikaci .
Rychly navod. Balicky se ve Fedore 99% instaluji pres System->Administrace->Pridat Odebrat Programy.
Urcite bych sel nejdriv tudy.
nejak ale nemuzu najit jak ho pridat kdyz je rucne stahlej…
S rucne stahovanymi baliky to muze byt tezke.
Ve vetsine distribuci se balicky instaluji pres balickovaci system. Ty balicky co uvadis pak mplayer muzes stahnout pomoci pridat a odebrat programy a pro adobe reader snad ani neni duvod ho stahovat. Pdf se daji cist pod linuxem skoro vsim :). Pokud by jsi ho chtel mermomoci original pocitam, ze na wiki bude navod.
Jestlize trvas na instalaci z rucne stazenych balicku musis si dat pozor zda sedi k verzi fedory pro kterou to stahujes a jestli je vubec pro fedoru neni rpm jak rpm.
Kdyz tak hod odkazy kde si je stahnul. Nebo primo na ty balicky, ale stejne si myslim, ze instalce pres standartni balickovaci system je rozhodne nejvhodnejsi, Vyhnes se tak problemum se zasvinenim systemu.
problém je v webové aplikaci mojebanka.cz (internetové bankovinictví) která vyžaduje reader aby mohla fungovat.