Ahoj, když si stáhnu linuxovou verzi http://labs.bittorrent.com/experiments/sync.html tak je v archivu spustitelný binární soubor, který se ovládá z gui v prohlížeči. Problém je v tom, že bych tu binárku potřeboval spouštět při každém startu.
Zkoušel jsem do ~/.bash_profile přidat
./.btsync
Bohužel to nefunguje , i když z toho samého souboru spouštím i jiné skripty a ty jdou.
Nevíte kam jinam přidat příkaz na spuštění nebo jak jinak nainstalovat BTsync?
Soubor ~/.bash_profile obsahuje nastaveni profilu interpreteru prikazu bash a pousti se pri pusteni kazdeho terminalu (shellu), krom toho ma nektere zakonitosti, ktere ho rozhodne nedelaji dobrym mistem pro spousteni nejake aplikace.
Je potreba se ujasnit nekolik veci:
chces tu binarku skutecne spoustet pri startu systemu nebo
chces ji poustet po prihlaseni uzivatele?
Pokud to je GUI tak to zrejme pri startu systemu nepujde, takze je to varianta 2 a to znamena pustit v GNOME gnome-session-properties a kliknout na Add. Krom toho nevim proc tam poustis ./.btsync, protoze to znamena pust aplikaci “.btsync” (tedy s teckou na zacatku) z aktualniho adresare, coz aboslutne nevis jaky v tu chvili je, takze tam musis mit celou cestu.
Zatím ho mám v /home/user a tečku, proto aby byl soubor skrytý. Kam ho mám umístit a jakým příkazem spouštět z gnome-session-properties, aby to bylo korektní vůči všem zvyklostím a pravidům?
Nedopovedel si, kdy chces tu binarku spoustet. Pokud ma byt tato “sluzba” dostupna ze systemu a neni ze zadneho systemoveho baliku pak se obvykle dava to /usr/local/bin/, v gnome-session-properties jen vyplnis na zalozce Startup Program dialog “Add” kde je jmeno a co chces poustet…