ahojte. mam zaujimavy problem. nainstalujem krusader a po restarte sa mi automaticky spustia min. 2x. fedora je nainstalovana nanovo, profil novy,… som z toho jelen
diky za radu
~/.kde/Autostart/ nic neobsahuje?
Linuxova prostredi umozni jednu uzasnou vec - pri vypnuti systemu ulozit otevrene aplikace, nejspis se ti povedlo ulozit si stav s dve otevrenyma instancema Krusaderu. Z hlavy nevim jak to “zrusit” - hledej na netu jak se uklada session.
nie. nemam tento problem. viem ze sa da nastavit ukladanie (mimochodom, tento krusader IGNORUJE toto nastavenie). predstavme si este raz… yum install krusader, restart (NIC NESPUSTAM!!!) po starte 2x krusader
nasiel som v ~/.config/gnome-session a zmazal. skusim .kde
neexistuje adresar ~/.kde/auto*
ha… nasiel som /home/renko/.kde/share/config/session a v nom su 2 subory krusader
to bude asi ono kua
Update: YES!!! bolo to ono diky
Linux rozlisuje mala a velka pismena ~/.kde/Autostart by mel existovat, ale v zasade to je jedno.
ok. neexistuje utostart proste nic s auto tam nie je:
renko@renko:~$ cd .kde
renko@renko:~/.kde$ ls
cache-renko share socket-renko tmp-renko
renko@renko:~/.kde$ cd share
renko@renko:~/.kde/share$ ls
applnk apps config mimelnk services servicetypes
renko@renko:~/.kde/share$
…nie je
cafte
je…ne ma z toho ubuntu a krusadera
chvilu som mal nainstalovanu fedoru 13. preinstaloval som ubuntu 10.10. vytvoril som noveho uzivatela (neponechal som povodny profil!) nainstaloval krusader a do <> zase sa mi 2x spusti pri starte
uz som zufaly. mate nejake napady?
diky
tak neprisiel nik na ten krusader?
neskutocne. zmazal som profil, vytvoril ineho uzivatela, nainstaloval krusader a po logoff/logon sa spusta 3x do <> ale prisiel som na to, ze iba vtedy, ked mam zaskrtnute “Automatically remember running app…”. pokial to zaskrtnute nie je, tak sa nespusti
Nevím jaká verze krusaderu je ve fedoře ,ale poslední verze krusaderu jak na archu tak v ubuntu blbne ,když ho normálně ukončíš zůstává v pořád v procesech ps -A | grep krusader a po startu se opět spustí. Pokud ho sestřelíš killall krusader tak je vše ok. Tak třeba je to tento problém. Já si to přidal mezi příkazy při vypínání PC , protože když jsem ho během sezení třeba 4 krát otevřel a zavřel, po startu PC se pak 4krát spustil
Je to tento bug http://sourceforge.net/tracker/?func=detail&aid=3085242&group_id=6488&atid=106488
yes. to bude ono
a este otazocka… kam a ako to treba pridat?
dik
v ~/.kde/shutdown/ si vytvoř text. soubor třeba krusader_kill přidej mu právo spoušťení a dej tam ten příkaz
#!/bin/bash
killall krusader
exit 0
nemal som adresar shutdown. vyrobil som a skusim
tak ne nepomohlo. idem skusit hladat shutdown
kaze v ~/ neexistuje ziaden shutdown ani Shutdown ;(
nefunguje ani http://en.kioskea.net/faq/3348-ubuntu-executing-a-script-at-startup-and-shutdown#to-execute-a-script-at-shutdown
a ani toto: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=185261
používáš kde nebo gnome ?
gnome - vid podpis
pak to je jasne . gnome nepouživam ,ale v /usr/share/gnome by měl být adresar shutdown tak to zkus dát tam
tak k tomu kde , omlouvám se za matení ,ale zjistil jsem ,že mě to tak fungovalo díky tomu ,že jsem v nastavení sezení ještě vyloučil krusader ze sezení a tím se pak po startu nespustil. Ten příkaz se totiž provede ,až v době kdy je už nastaveno to další sezení ,řešil jsem to už pá měsíců zpět tak jsem na to zapoměl. Tak pro kde stačí v nastavení sezení akorát vyloučit ten krusader.
Nebo pak přepsat ten skript ,ale místo killall krusader dát něco jako rm -f ~/.kde/share/config/session/krusader* pak by to snad mělo fungovat taky. Něco podobného půjde určitě i pro gnome.
v /usr/share/gnome sice adresar shutdown je, ale nepomaha killall krusader takze neviem, ci sa vykonava to so je v tom adresary :((
Tento bug by mal byt vyrieseny v beta verzii Krusader. Inak pomaha “Sledovani systemu - Procesy” a zakillovat pred kazdym shutdownom Krusader (samozrejme, ak bol pouzity :)).
zlate windowsy vzhladom na to, ze su tak primitivne taketo problemy nemaju