(auto)mount DVD

Dobrý deň,
mal som v poslednej dobe takýto problém. Keď som dal do mechaniky (DVD-RW NEC 7170 - ale to asi nie je podstatné) DVD s dátovým obsahom (hudba, video, …), DVD sa pripojilo, videl som jeho obsah (správne), ale pri pokuse kopírovať niečo na disk (prípadne prezrieť priamo z DVD) sa toto nepodarilo. DVD je v poriadku, v Win to funguje (napaľované to bolo tam, rôznymi aplikáciami), v prípade dátového CD to funguje všade. Podobný problém je aj v NetBSD, tam ale mountujem ručne (mount -t cd9660 /cestak/mechanike /cesta/pripojenia, pripadne namiesto cd9660 dam auto - efekt je rovnaký). A taktiež vidím len obsah DVD, kopírovať z neho neviem.

To, či tento problém je len po aktualizácii budem vedieť za chvíľku, pokazil sa mi disk, tak idem inštalovať odznova. Použité bolo KDE live cd Fedory 7 + posledné aktualizácie.

Ďakujem za každú odpoveď.

Na 70% typuji problem unix-like OS s vasi vypalovackou (overite tak ze to zkusite na jine), na 30% jako nejaky windows only specialita na disku (nema to DVD napr. nejakou ochranu proti kopirovani?). Co se vypisuje v /var/log/messages kdyz se z takto pripojeneho CD pokousite cist/kopirovat?