ATI X1950Pro na Fed.10_64 - problém s 3D a pod.

Zdravím,
začínám (zkouším) Fedoru 10_64bit a mám nějaké potíže s grafikou ATI X1950 Pro (na desce Asus P5K).
Po instalace vše v pořádku, jen nefungovala akcelerace a tudíž některé efekty, které jsem zvyklý používat v Ubuntu (přepínání ploch vychýlením kolečka myši…) - netvrdím, že to nutně musí být problém graf., v Ubuntu jsem taky musel doinstalovat ovladače pro myš.
Zkusil jsem podle návodu tady na Fedora.cz otestovat funkčnost příkazem “$ glxinfo | grep -i render” a výsledek byl tak na půl, jako že ANO, ale ne pomocí ATIny. Doinstaloval jsem tedy ovladače pomocí příkazu v návodu:
“yum -y install kmod-fglrx xorg-x11-drv-fglrx”
pak se mi s menším hroucením podařilo rozchodit compiz-fuzion, jenže nastavení nemají žádný efekt - nejpodivnější je výsledek testu vykreslování:

$ glxinfo | grep -i render
X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)
Major opcode of failed request: 144 (GLX)
Minor opcode of failed request: 19 (X_GLXQueryServerString)
Serial number of failed request: 12
Current serial number in output stream: 12

???
tady je ještě výpis z xorg.conf:
Section “Files”
ModulePath “/usr/lib64/xorg/modules/extensions/fglrx”
ModulePath “/usr/lib64/xorg/modules”
EndSection

Section “ServerFlags”
Option “AIGLX” “on”
EndSection

Section “Device”
Identifier “Videocard0”
Driver “fglrx”
Option “OpenGLOverlay” “off”
Option “VideoOverlay” “on”
BusID “PCI:1:0:0”
EndSection

Section “Screen”
Identifier “Screen0”
Device “Videocard0”
DefaultDepth 24
EndSection

Moc se v tom nevyznám, ale tady je ještě funkční varianta xorg.conf z Ubuntu, jestli tomu někdo rozumíte a jestli bych podle toho nemohl něco nastavit pro Fedoru…?

Ubuntu 8.04_32
Section “Monitor”
Identifier “aticonfig-Monitor[0]”
Option “VendorName” “ATI Proprietary Driver”
Option “ModelName” “Generic Autodetecting Monitor”
Option “DPMS” “true”
EndSection

Section “Device”
Identifier “aticonfig-Device[0]”
Driver “fglrx”
EndSection

Section “Screen”
Identifier “aticonfig-Screen[0]”
Device “aticonfig-Device[0]”
Monitor “aticonfig-Monitor[0]”
DefaultDepth 24
SubSection “Display”
Viewport 0 0
Depth 24

Díky jestli jste se dostali až sem;-)
a za radu díky dvojnásob:-))

Ještě malý dotaz na závěr, po tom všem testování si už ničím nejsem jistý - je nějaká cesta, jak odebrat všechny dodatečně přiinstalované ovladače grafiky a vrátit se na stav po instalaci systému? Díky všem těm Aticonfigům a Livnám se mi nebezpečně zvýšil výskyt tvrdých restartů…

Tom

Ubuntu 8.04 pouziva starou verzi X serveru, se starym fglrx, ktere byly relativne bezproblemove. V F10 nejdriv fglrx nebylo kuli novemu X serveru vubec, pak konecne ati vydala novou verzi, ovsem ze by to bylo bez problemu to neni. K vraceni do puvodniho stavu muze stacit jen zmenit v xorg.conf Driver “fglrx” na Driver “radeon”, nebo
“yum remove kmod-fglrx xorg-x11-drv-fglrx” a smazani /etc/X11/xorg.conf protoze F10 ma autokonfiguraci.
Zalezi ovsem co vsechno si pachal, protoze podle te chyby “X Error of failed request: BadRequest (invalid request code or no such operation)” bych rekl, ze toho bylo vic nez jen tohle. :slight_smile:

No jo, je to jiné než Ub. a zvyk je holt košile železná. Po pravdě ta chybová hláška se objevila po instalaci “yum -y install kmod-fglrx xorg-x11-drv-fglrx”.
Zjišťuji, že roční zkušenosti s Linuxem nejsou dost na experimenty, tak to prozatím dávám k ledu.
Díky za odpověď “Covex”:slight_smile: