ATI graficka

Ahojte skusal som nahodit graficku podla wiki.fedora.cz…no nic moc…nejde…fglrinfo pise rending no a glxinfo | grep direct…tiez no…Tak neviem kde robim chybu…dik moc

Budes nam muset napsat aspon co mas za grafiku, jesli si overil ze se ti zavadi modul do kernelu a co se ti vypisuje v /var/log/Xorg.0.log, jinak ti muzeme jen tezko poradit.

Takze mam ATI radeon 9600PRO…SKusal som to pod ostatnymi OS…a isla…no len FC ma neake problemy a este taky dotaz ked chcem mat UBUNTU WIN XP-brat…A FC 6

Bez tech informaci o modulech a Xorg.0.log to o moc lepsi nebude.

Co se tyce druheho dotazu uplne mimo tema - pokud budete dost sikovny muzete mit spolecnou partition /boot a do ni cpat jadra obou distribuci. Jinak budete muset vyuzivat konfiguracni soubor v jedne distribuci a do nej pridavat (rucne) partition a jadro te druhe.

Je mozne instalovat grafickou kartu, kdyz neni fyzicky pritomna v PC, mam totis problem s ATI Radeon 9550. Kdz je v kompu vubec xwindow nenabiha… proste se to kousne pri startu… Konci to cernou obrazovkou… Domnivam se ze je to ovladaci.

Jde to, ale taky jde nastartovat do textoveho modu, graficke prostredi pro to vubec nepotrebujete. Dokonce to jde i uplne bez graficke karty vzdalene po siti. :slight_smile:

At tak ci tak, proste nastartujte s jinou grafikou, nebo do init 3 a pak udelejte to co je tady
http://wiki.fedora.cz/doku.php?id=navody:fc6hardware&s=fglrx#instalace_ovladacu_pro_graficke_karty_nvidia_a_ati

Mimochodem, co mate v /etc/X11/xorg.conf v sekci Device jak
Driver “???”

Pokud tam date “vesa” melo by vam to fungovat snad s kazdou gr.kartou.

Pouzivam ted integrovanou grafiku, ta bezi,jen ma divne rozliseni a pri zmene na vyssi se mi stehuje obraz kamsi pryc. V /etc/X11/xorg.conf mam toto:

Section “Device”
Identifier “Videocard0”
Driver “via”
EndSection

Jinak dekuji za odpoved.

Tak to mate asi desku s VIA grafikou (Unichrome?). Prepiste via na vesa, vrazte do pocitace tu atinu a nastartujte. Budete mit sice asi male rozliseni ale melo by to fugnovat. Pak nainstalujte ovladac pro ati podle prirucky. Snad to bude fungovat.

Ano, jedna se o integrovanou unichrome. Tak jsem to vyzkousel. Vsechno slo podle planu, az do restartu po instalci te grafiky. Pak uz Xka nenabehly, jen po logovaci obazovku… Takze asi zustanu u osklive maleho rozliseni, ktery je stejny bez ATI grafiky :frowning:

A vypnul jste tu integrovanou grafiku pote co ste tam dal tu ati? Jinak pokud zustanete u te integrovane, i z unichrome se da vytahnout slusny vykon. V tom pripade bych tam nechal ovladac via a kouknul po netu. Hlavne na via forum.

Integrovana karta se vypina automaticky po te, co vlozim grafiku ATI, protoze kdyz necham s kartou ATI pripojeny monitor k integrovane grafice, tak vubec nereaguje a to ani ve win a navic v biosu sem zadny nastaveni na vypnuti te integrovane grafiky nenasel. Tohle je des, osklive to pomrkava, tak snad najdu ty ovladace na via. Dekuji za radu…

Ovladac via je v Xorg a puvodne jste ho tam mel. Jen na via forum mozna najdete radu jak z toho dostat 3D atd. To opravdu z hlavy nevim.