Tak je tu opět anketa na stánkách abclinuxu o nejoblíbenější linuxovou distribuci. Takže nezapomeňte hlasovat pro Fedoru!
Macky
Tak je tu opět anketa na stánkách abclinuxu o nejoblíbenější linuxovou distribuci. Takže nezapomeňte hlasovat pro Fedoru!
Macky
Už se i stalo. Zkusil jsem si před týdnem na jednom počítači nové Ubuntu. V dobré víře, že sestavení z verzí o stupeň nižších bude dobře odladěné. A ejhle - nefunkční části softu i v základní instalaci, konflikty mezi balíčky i z oficiálního repozitáře, vytuhávání klávesnice a mnoho dalších a dalších problémů. Říkám si jak to jen dělají, že jim to tak zlobí. Čas od času po některých věcech v Ubuntu pokukuji, ale teď je statečná volavka pěkně střelený pták
Na druhé straně si myslím, že si za týden s novým kernelem i xorgem užijeme legrace až se budeme třást děsem.
Jo to se obavam taky… protoze budeme mit kliku na jeste o neco vic upraveny Xorg nez ubuntu a tu klavesnici uz jsem zazil na Bete F9…
Od vydani Preview jedu na F9 a s kernelem zatim nebyl problem zadny naopak je tomu u novyho Xorg v kombinaci s proprietarnimi ovladaci grafickych karet
Zbytek slape jak ma (nepouzivam ale takove veci jako NetworkManager a PackageKit - s tim si jeste asi hodne lidi uzije svy trapeni …)
Posunuti terminu vydani final verze (F9) je urcite lepsi varianta nez vydani nedodelku vcas …
Fedora se nejvic stabilizuje stejne az behem vyvojoveho cyklu. S tema proprietqarnima ovladacema je to bohuzel celkem problem, ale nemuzeme s tim udelat nic jinyho nez si stezovat u AMD a Nvidie…
Mimochodem, kdo nezaregistrova - otevreny dopis Nvidii o uvolneni ci pomoc s tvorbou otevreneho ovladace pro jejich karty:
Zdravím, no já jsem se právě díky ovladačům dopracoval do bodu, kdy je pro mne F9 na mém notebooku (s Ati) nepoužitelná :-(. Mimochodem Ubuntu 8.04 na tom samém ntb naopak funguje bez nejmenších problému (nepřestávám se stále divit a žasnout jak je to možné…) a přiznám se (protože Fedoru používám už dlouho), že mně to pěkně štve. Nicméně - musím na ntb pracovat, takže mi zbývá buď zůstat u osmičky, nebo použít Ubuntu (to je mi přece jen bližší než Mandriva nebo SuSE). Takže otázkou je, zda opravdu není lepší počkat než vydat další verzi na čas s tím, že bude fungovat jen někomu. Protože bych se rád na Fedoře podílel, ale takhle nemám šanci… Leda bych si koupil jiný počítač. (Ale kdo ví jak by to dopadlo za dalšího půl roku?)
Už jsem tam připojil podpis
Taky se přidám. Ubuntu jsem nedávno vyzkoušel a po několika marných pokusech o instalaci letěla do koše. F8 mi chodí naprosto v pohodě a relativně bez problémů, dokonce se mi včera podařilo zprovoznit xorg na ATI9600. Sice 2 hod. laborování, ale teď to maká jako ďas i s Compiz.
2lusmo: Co mas za ATI kartu? Pouzivas OS ovladac, nebo potrebujes fglrx? Pokud sledujes obcas nejake novinky vypada to ze brzo vyjde aktualizace radeon ovladace, ktery bude umet 3D i na radeonech HD. Taky na to cekam, protoze v tuto chvili mi tu na F9 jeden zahaly a musim pouzivat onboard nvidii. Pokud by ale Fedora s timto X serverem nevysla, nikdy by se jeho vyvoj dopredu nepohnul.
Tak… no… pekne pate misto. Oproti lonsku sice jemne polepseni ovsem nijak vyrazne. A nejsem si jisty ze s F9 to ted moc vytrhneme, protoze holt neprinasi to co chce uzivatel… ze. Holt se budeme muset snazit aby F10 na tom byla lip.