mám jeden ani ne vážný, jako spíš mírně otravný problém. Když ve Fedoře 8 vypnu Amarok (verze 1.4.9.1), tak se automaticky odhlásí NTFS oddíly a mechanika DVD. Disk s FAT32 zůstane připojený. Nevíte někdo, jak toto zrušit? Prolézal jsem Amarok zkrz nazkrz a žádnou volbu, která by se toho vzdáleně týkala, jsem nenašel.
No kdysi jsem řešil podobný problém.Můžu vás ubezpečit ,že to nedělá amarok,ale problém je v konfiguraci připojení disků v fstab. Nejjednodušší řešení toho problému je doinstalovat ntfs-config : # yum -y install ntfs-config a potom přes Systém > správa > Nastavení NTFS tyto disky znovu připojit.
Děkuji za odpověď. Avšak existuje řešení, aby to vůbec nedělalo? Nastavení ve fstab mám implicitní od systému od instalace, neměl jsem potřebu to nijak měnit. Ale jestli to hapruje někde tam, mohl bych poprosit o radu, jak ty disky nastavit?
výpis z fstab je zde:
Já si to také přečetl, ale vydedukoval jsem z toho, že tím znovu připojím odpojené disky, které se ale při dalším vypnutí Amaroku opět odpojí, nebo to tak není? Tudíž to neřeší ten problém, jen napravuje škody. Balík jsem si stáhnul hned, jak jste to napsal, ovšem netuším, co v něm nastavit. Jsou tam dvě volby: Povolit podporu zápisu pro externí zařízení a Povolit podporu zápisu pro interní zařízení, z čehož druhá je implicitně zaškrtnutá. Nechci moc laborovat, co se při které volbě stane. Kdybych to dělal na nějakém zkušebním počítači, tak se neptám a zkusím to, jenže na discích mám celkem dost dat, o která bych nerad přišel, proto se ptám tady.
Shrnuto - nainstalováním tohoto programu se problém neřeší, jedině pokud se v něm něco nenastaví. A co z těch dvou voleb povolit/nepovolit, aby se disky samy neodpojovaly?
Covexi díky za další info…já to vždy řešil právě nainstalováním ntfs-config a připojením ntfs disků přes něj…pak už jsem nikdy problém neměl a dál jsem to neřešil…ale alespoň teď vím,jak to odstranit z řádky.JInak pro Amihere…ať by jste zaškrtl obě volby a nebo jen nechal tu jednu zaškrtnutou , o žádné data by jste nepřišel a problém by jste vyřešil také…proto jsem vám to psal