Dobrý den, nevím co se stalo, ale na mém počítači proběhla aktualizace a zničeho nic nnejde vůbec zvuk, sem začátečník s linuxama takže sám jsem žádne změny nikde jinde nedělal tak nevím co jiného by to mohlo způsobit, chtěl jsem se jen zeptat protože to není poprvé co mě aktualizace způsobila nějaké problémy, zda jde ta poslední odstranit a zakázat aktualizace jenou pro vždy. Díky,
pokud je to aktualizací. Musíš nejprve zjistit co jsi aktualizoval ( to zjistíš z
/var/log/yum.log
v případě zvuku hledej něco jako pulseaudio alsa a podobně.
Pak musíš stáhnout předchozí verze balíčků z koji.
http://koji.fedoraproject.org/koji/packages
Uložíš někam na disk nejlépe do zvláštního adresáře a pak v tom adresáři jako root
rpm -Uvh --oldpackage nazev_balicku
Zakazat aktualizace jde, ale je to nesmysl, je potreba nahlasit chybu, protoze kdyz se to neopravi, bude to blbnout dal a treba ne jen tobe. K hlaseni chyb je bugzilla.redhat.com, pokud se tim sam nechces zabyvat a nechas svuj problem resit jine, tak musis poskytnout dostatek informaci o tom co se stalo.
Restartoval si od aktualizace pocitac? Jake prostredi pouzivas? Zkusil si nastartovat starsi jadro (pri startu systemu stiskni Esc a vyber o jedno starsi)? V jake konkretni aplikaci ti nejde zvuk? Nejde skutecne zvuk ve VSECH aplikacich? Zkousel si nastavit zvukovy mixer, prepnout v nem zvukove zarizeni (pripadne na HW urovni alsamixer -c 0 zmenit hlasitost)?
Naběhlo mě něco ve smyslu ,jsou k dispozici nové bezbečnostní aktualizace" a ja dal aktualizovat, pak jsem odešel pryč. Když jsem se vrátil chtěl jsem si pustit muziku, ale nic nehrálo, zkusil jsem to všude a ani v testech zvuku nejde nic slyšet, samozřejmě jsem to zkusil vypnout a zapnout ale nic. Používám GHONE. Na hlasitost jsem se samozřejmě také podíval. V alsa mixeru je zvláštní, že ,capture" což je já nevím možná mikrofon nejde nijak změnit hlasitost, je tam nastavená cca pětina a nejde s tím hnout.
Jinak vyzkoušel jsem už hodně distribucí linuxů a všechny měli s mým počítačem nějaký problém. Zvuk jde pouze v Mandrivě, ale nejde mi tam prozměnu wifina. v ubuntu jde, ale zase nejde zvuk. Ve fedoře zvuk původně taky nešel, dokud se po instalaci nestáhli tehdy aktualizace, pak mi fedora až na jeden malý detail šlapala bezvadně až do včerejška. Koukal jsem se na fora a s moji zvukovkou je bohužel zdá se dost problému všude, jen v mandrivě jde hned po instalaci. Moje zvukovka je:
Audio device: ATI Technologies Inc SBx00 Azalia
Alsamixer musis zkusit pustit s parametrem -c 0 jak jsem psal. Zkus i to ostatni - starsi jadro atd. Jakou verzi Fedory pouzivas? Zkousel si v gnome mixeru menit zvukove zarizeni (hned nahore prvni radkek).
Nevím jak to pustit v radce s parametrem, jak jsem říkal jsem s linuxem začátečník. Zvuk se mě každopádně nepovdelo spustit, zkusil jsem i poslední možnost přeinstalování, ale zvuk pořád neběží ale zdá se že počítač si myslí že ano.
spustit terminál a zadat alsamixer -c 0
jinak reinstalace nic neřeší psal jsi ,že ti zvuk původně nešel pak po aktualizaci ano a po další už ne. Jelikož jsi teď aktualizoval dostal jsi se do stavu před
přeinstalováním. Zkoušel jsi i to starší jádro než jsi to přeinstaloval ?
Mohl jsi zkusit i to downgrade na starší verzi těch balíčků.
V mixeru mam vše naplno a stále nic nic asi si tam zkusim dat druhy os mandrivu tam mi sice nejde vic lidi ale zjistim aspon jestli je to neni kartou samotnou. Starší jádro mě předtím nepomohlo, ale pravda přeinstalaci jsem nic nevyřešil, aspoň jsem se donutil přejít na 64-bitovou verzi. Asi musím čekat s nadějí že některá další aktualizace to vyřeší.