Ahoj, při posledním yum update z příkazové řádky se proces zastavil na - změny se testují - a od té doby nelze aktualizovat a každý program se trhá a je pomalý (systém byl pomalý už předtím, proto jsem aktualizoval). Nevíte někdo co s tím ?
A zároveň se chci zeptat, jestli je normální, když mám sice dvoujádro a tři giga paměti, ale celý notebook mám výkonostně horší, než s win xp ? Při této fedoře 17 mám v klidovém stavu využití procesoru cca 80 procent, stačí zapnout banální program a okamžitě to skočí na 100, kde se to nějakou dobu drží a horko těžko všechno počítá.
Dík (můj poslední pokus s Fedorou, pak už poletí navždy oknem, přidělává mi to jenom problémy a to nehraji hry, chtěl jsem to jenom na práci
To není normální.
Pusť top, htop nebo glances a mrkni co nejvíce žere procesor.
Já fungoval na fedoře na sedm let starém jednojádru 1GHz, 1,5GB RAM a zvládal jsem to. Až jsem musel analyzovat 4GB heapdumpy Websphere, tak jsem si řekl o nový HW.
Jaký máš HW, grafickou kartu?
Takové chování jsem pozoroval když jsem instaloval Fedoru na ntb s ATI grafikou (pomohly uzavřené ovladače).
K tomu yumu:
Zkus toto:
sudo yum clean all && sudo yum update
Porad dokola stejna pisnicka - ve F18 se v pripade absence akcelerace grafiky pouziva akcelerace skrz procesor (llvmpipe). Vysledek je SPATNY a rikal sem to uz kdyz se tato vymoznost zavadela, protoze uzivatel ma naprosto nepouzivany OS s uzasnymi efekty… Takze zjistit zda funguje akcelerace, pokud ne, zjistit zda muzu pouzit jiny ovladac atd…