Ahoj, mám adsl přes ethernetový modem. Při instalaci F7 jsem nechal zatrženou nabídku, aby se síť aktivovala automaticky při startu počítače, to bych teď rád změnil. Zkusil jsem to takto: SYSTÉM>SPRÁVA>SÍŤ a v nastavení eth0 jsem odškrtl “Aktitovat zařízení při startu počítače”, ale bezúspěšně…
No, nevím, jestli to řeší tvůj problém, ale já bych spíš šel do Systém => Správa => Nastavení serveru => Služby a tam odtrhl službu “network”.
Tak koukám, že já položku “Nastavení serveru” ani v nabídce nemám…
Jedna zahada za druhou. 1. co mas za verzi Fedory? 2. To odskrtnuti “aktivovat interface” je podle me spravne. Skutecne to nemas zaskrtle? 3. Jedna se o System->Sprava->Services a vypnuti service network az zase tak moc nedoporucuji protoze se vypne i lokalni smycka, ktera neni tak uplne zbytecna.
4. Jiny ethernet nemas, ze by to byl ten druhy? 5. podle ceho detekujez ze se to nevyplo?
Vsechno se samozrejme da nastavit i v konfiguracnich souborech a to konkretne
/etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0 kde se ONBOOT=Yes prepise na No.
Děkuji za obě předchozí odpovědi.
Instaloval jsem z F7 liveCD i386 (uname -r: 2.6.21-1.3194.fc7).
Všechno mám odškrtlé - sám jsem odškrtával to “aktivovat interface”. S následujícím jsem nic nedělal: System>Sprava>Služby Network není zatrhnutý (ani v jednom runlevelu) a etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0 mám ONBOOT=no. Tak to jsem z toho jelen.
Mám jen 1 ethernet. To že internet běží vím např. podle Firefoxu nebo podle apletů Sledování sítě (ten jsem si na panel přidal) a Aplet NetworkManager (ten už na panelu byl po instalaci).
Aha…tak v tom pripade to ma na svedomi NetworkManager - odskrtni si v nem aktivaci zarizeni…
Díky, odšktrl jsem NetworkManager a je to OK.