aktivace sítě po startu (nechci ji)

Ahoj, mám adsl přes ethernetový modem. Při instalaci F7 jsem nechal zatrženou nabídku, aby se síť aktivovala automaticky při startu počítače, to bych teď rád změnil. Zkusil jsem to takto: SYSTÉM>SPRÁVA>SÍŤ a v nastavení eth0 jsem odškrtl “Aktitovat zařízení při startu počítače”, ale bezúspěšně…

No, nevím, jestli to řeší tvůj problém, ale já bych spíš šel do Systém => Správa => Nastavení serveru => Služby a tam odtrhl službu “network”.

Tak koukám, že já položku “Nastavení serveru” ani v nabídce nemám…:slight_smile:

Jedna zahada za druhou. 1. co mas za verzi Fedory? 2. To odskrtnuti “aktivovat interface” je podle me spravne. Skutecne to nemas zaskrtle? 3. Jedna se o System->Sprava->Services a vypnuti service network az zase tak moc nedoporucuji protoze se vypne i lokalni smycka, ktera neni tak uplne zbytecna.
4. Jiny ethernet nemas, ze by to byl ten druhy? 5. podle ceho detekujez ze se to nevyplo?

Vsechno se samozrejme da nastavit i v konfiguracnich souborech a to konkretne
/etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0 kde se ONBOOT=Yes prepise na No.

Děkuji za obě předchozí odpovědi.

Instaloval jsem z F7 liveCD i386 (uname -r: 2.6.21-1.3194.fc7).

Všechno mám odškrtlé - sám jsem odškrtával to “aktivovat interface”. S následujícím jsem nic nedělal: System>Sprava>Služby Network není zatrhnutý (ani v jednom runlevelu) a etc/sysconfig/networking/devices/ifcfg-eth0 mám ONBOOT=no. Tak to jsem z toho jelen.

Mám jen 1 ethernet. To že internet běží vím např. podle Firefoxu nebo podle apletů Sledování sítě (ten jsem si na panel přidal) a Aplet NetworkManager (ten už na panelu byl po instalaci).

Aha…tak v tom pripade to ma na svedomi NetworkManager - odskrtni si v nem aktivaci zarizeni…

Díky, odšktrl jsem NetworkManager a je to OK.