4G T-Mobile v FC8

rok s rokem se sesel a ja opet zkusil rozjet T-Mobile 4G pripojeni ve Fedore.
tentokrat podle http://t-mobile.cz/FileStorage/4G_combi_instalace_linux.pdf
vse probihalo jak ma (ovladace tedy nebyli 2.6.20., ale ty nejnovejsi; nektere dir jsem musel vytvorit; a taky opravit chybu v adrese v /etc/chatsripts/tm4g) az do chvile, kdy jsem chtel spustit “pppd call tm4g”.
vracel se mi “bash: pppd: command not found”?
pppd jsem nasel v /usr/sbin a po su jde odtud teprve spustit.
bohuzel ve /var/log/message se objevi “Connect script failed” (viz. http://openpaste.org/4429/).
(co znamena znak ^M ve vypisu message?)
nevite nekdo kde muze byt chyba?

^M je konec radku z Windows - tedy aspon co jsem zatim videl. Vypada to ze mate skript bud stazeny z windows a ty modifikovaly konce radku nebo maji na tm “inteligentne” zabaleny archiv. Otevrenim v editoru joe uvidite tento znak na konci kazdeho radku a proste ho umazte (jde to i v mc ale to se nezobrazuje jako ^M).

script jsem kopiroval ve Fedore z PDF a vkladal do geditu.
ani joe v (podle pdf) vytvorenych 3 souborech neukazuje zadne ^M!?
zkusil jsem v mc soubory otevrit, spojit radky do jednoho a znovu odradkovat, ale stejne to nepomohlo a v messages se objevuje to same!?

Vypada to ze ^M neni problem - pridava ho tam az pppd.

Koukam ze v tom pdf maji spatne “t-obile” ale to mate zrejme opraveno. Takze jedine co me napada - mate skutecne spravne /etc/ppp/chap-secrets?
I podle jinych znaku to vypada, ze to PDF psal nekdo kdo to mel krapet problem pochopit a spravne napsat… podle me tam chybi lomitka - sice to funguje i bez nich ale jsou to manasove.

jaka lomitka? kde?

etc -> /etc

Jj můžu klidně napsat,že po opravě chyb v návodu T-mobile opravdu comboPCMCIA-4G-T-mobile funguje.Jsem v linuxu uplný začátečník,Fedoru8 jsem instaloval po widlích poprvé.Již po několika hodinách jsem se poprvé úspěšně připojil.Chce to pevné nervy a Google.Hodně úspěchů přeji všem ostatním,kteří musí řešit stejný problém.

to delta:

Možná by neškodilo již vyřešený problém s návodem přihodit do “Uživatelských návodů”. :wink: Třeba někdo další bude řešit ten samý problém.

za to bych se take primlouval