Zdravím,zajímalo by mě (zatím jen informačně) - je nějaká možnost,aby mi fungovaly veškeré zvuky najednou (jako že mi budou fungovat zároveň zvuky ze hry a zároveň třeba amaroK)? Zatím se mi to nějak nepodařilo rozběhnout…
To zalezi co mate za zvukovou kartu a jake zvukove vystupy dane aplikace pouzivaji. Obecne integrovane zvukovky jsou dost mizerne a ani to hw neumi. Druhy problem je, pokud mate v KDE (amarok) nastaveno pouzivani artsd - ten totiz obsadi zvukovy vystup a nepusti k nemu jine aplikace. Pouze pro ty, ktere maji jako vystup nastaveny arts tak artsd mixuje zvuk. Nejlepsi je pokud mozno pouzivat vsude alsa, ktera mixovani take umi a zaroven umi i emulaci OSS, coz je starsi verze zvukoveho vystupu v Linuxu.
Takže asi budu konkrétnější - situace je taková:
Na pozadí běží amaroK (ALSA)a snažím se spustit CounterStrike (OSS,s ALSA se vůbec nespustí)… V KDE jsem vypnul Automatické Pozastavování (absolutní kontrolu nad zvukem…artsd?)… Ale výsledek žádný…
A co to je za zvukovou kartu, resp. jaky pouziva modul?
Je to SoundMaker Value 5.1 (CMI 8738)… Používám modul snd-cmipci
Myslim ze ledacos by se mohlo osvetlit pokud si prectete tuto stranku:
nejlepsi reseni je podle me pouzivat dmix, jeho zkonfigurovani ale nemusi byt uplne jednoduche.
Zajimave… tady
http://alsa.opensrc.org/index.php?title=DmixPlugin
pisou, ze dmix je zapnut u vsech karet ktere nepodporuji HW mixovani…
Tohle by take mohlo byt zajimave:
http://amarok.kde.org/wiki/Setting_up_Dmix_for_ALSA
Zkuste
gedit /etc/asound.conf
# first set oss apps to use dmixer
pcm.dsp {
type plug
slave.pcm "dmixer"
}
pcm.dsp0 {
type plug
slave.pcm "dmixer"
}
# this makes native ALSA apps default to using dmix
pcm.!default {
type plug
slave.pcm "dmixer"
}
ctl.!default {
type hw
card 0
}
pcm.dmixer {
type dmix
ipc_key 1024
slave {
pcm "hw:0,0"
period_time 0
period_size 1024
buffer_size 4096
rate 44100
}
bindings {
0 0
1 1
}
}
Zkusil jsem nastavovat podle posledního článku,ale výsledek žádnej (ALSA lib pcm_dmix.c:864:(snd_pcm_dmix_open) unable to open slave
aplay: main:550: audio open error: Zařízení nebo zdroj jsou používány)… Nerozumím tomu… Nevadí,obejdu se bez toho a třeba na to časem přijdu…
žádný výsledek ani podle Vaší rady…