Yumex, po aktualizaci nejede

Zdravim,
updatoval sem si některé (nevím které) balíčky, jenže poté mi už yumex nenajede a hází toto:
Component: yumex
Version: 1.2.2
Summary: TB03120a34 yumexmain.py:1045:_runBackground:CompsException

Traceback (most recent call last):
File “/usr/share/yumex/yumexmain.py”, line 1108, in ?
mainApp = YumexMainApplication()
File “/usr/share/yumex/yumexmain.py”, line 541, in init
self.setup_yum()
File “/usr/share/yumex/yumexmain.py”, line 992, in setup_yum
if self._runBackground( self.yumexbase.load_repo_data, rload ):
File “/usr/share/yumex/yumexmain.py”, line 1045, in _runBackground
raise self.backgroundThread.exception
CompsException

Local variables in innermost frame:
runfunc: <bound method yumexBase.load_repo_data of <yumex.yumexBase.yumexBase object at 0x90623ac>>
args: (False,)
self: <main.YumexMainApplication instance at 0x904fa0c>

:frowning: to už je snad 4 problém za poslední týden :frowning:

Zkus v yumexu zakázat repositář extras. Já si myslím, že chybka bude v jeho obsahu a ne v yumexu.

njn, ale mě se to kousne ještě dřív, než se do nějakého nastavení yumexu dostanu :frowning:

tak sem při startu vypnul načítání repozitářů, pak sem extras vypnul a všechno ostatní najelo, pak sem to zapnul a zase škub …
měls pravdu, je to tím extras, ale jak to opravit? to asi nejde nebo jo?

Tak ve "Spouštěči aplikace Yum Extender¨ zruš zaškrtnutí volby “Načíst Yum Metadata”. Pak v hlavním okně yumexu zaškrtni repositáře, které chceš, a spusť obnovit. Uvidíš, že to spadne jen když je zatržen extras.

ano . . . to sem udělal :slight_smile:
no ale co s tím extras?!?!?!?! potřebuju to na některé závislosti!

Sám budu muset dočasně používat yum z příkazové řádky :-(. Někde jsem na netu ale viděl něco ve smyslu toho, že pokud je někde v záhlaví obsahu repositáře unicode, tak může yumex padnout na hubu. Byl tam popsaný nějaký jednoduchý patch, který by to mohl řešit. Pokud máš čas, zkus pohledat a podělit se o řešení. :slight_smile:

tak jsem zkusil následující postup:

su
yum clean all
rpm --rebuilddb
yumex

  • v úvodním okně jsem zrušil všechna zaškrtnutí
  • zrušil jsem repositář extras
  • stiskl jsem obnovit
  • zaškrtnul jsem (kromě ostatních) repositář extras
  • stiskl jsem obnovit

po téhle zběsilosti zatím vše běží

https://bugzilla.redhat.com/bugzilla/show_bug.cgi?id=224292