WIFI FC5 přes ndiswrapper

…a zbývá poslední krok :-))
Podle http://fedoranews.org/mediawiki/index.php/How_To_Install_Your_Broadcom_BCM4318_Using_Ndiswrapper jsem instaloval ovladač na wifi a bez problémů až po poslední příkaz. Dále je už napsáno jenom “Go to System Tools >Internet Configuration Wizard > enter root’s password and select >Wireless Connection and DONE! :D” a nevím kde to ve Fedoře 5 najít, wifi zatím nejede. Poradí někdo?

Řekl bych: Prostředí>Správa>Síť> enter root’s password and select “Nový”>Bezdrátové připojení> atd…
… pokud ovšem ten váš ovladač nemá zvláštní grafické rozhraní (?)

Příspěvek byl upraven (29-03-06 13:29)

Přes "Go to System Tools >Internet Configuration Wizard > enter root’s password and select >Wireless Connection and DONE! se mi to nepovedlo ani v FC4.

Dělám to takhle:
/sbin/iwlist wlan0 scan
Abych zjistil co je dostupné a podle toho nastavím wlan0 iwconfigem

např.:
/sbin/iwconfig wlan0 essid MSI mode Managed key off channel 7
pak můžu nastavit wlan0 už pomocí ifconfigu nebo pomocí /sbin/dhclient wlan0 ,
pokud AP má dhcp.

V FC4 mi to po prvním nastavení fungovalo i po restartu.V FC5 to musím spuštět.
Jsem zelenáč tak zatím nevím jak na to.Ale rady na to jsou.

Predevsim tyhle kroky skrz menu plati pouze v GNOME.
Pomoci iw* prikazu to jde samozrejme taky ale je to takovy nizkourovnovy pristup. Pokud ti to jinak nejde pridej si ty prikazy do /etc/rc.d/rc.local.

Gnome používám ale tam to nastavit nejde.Zatim nejsem v lin dobrý ,ale klikat ještě umim.

Hm… asi to chce mit nainstalovany NetworkManager (yum search networkmanager).

Ja pouzivam kombinaci system-config-network a NetworkManager a nemuzu si to vynachvalit. V s-c-m sem pridal novy zarizeni, wlan0 a nastavil sem ho na DHCP. Restart NetworkManageru a automaticky se mi najde wifina.

pomohlo to, moc děkuju všem!

Už jsem na to přišel proč mi nefachal system-config-network.
ndiswrapper -m přidal alias do /etc/modprobe.d/ndiswrapper,ale s tím to nefachá,musel jsem ještě ručně přidat alias do /etc/modprobe.conf.
alias wlan0 ndiswrapper.
S tím už to jde nastvovat přes s-c-n a spouštět po startu,jen mi to připojení ještě nezobrazuje NetworkMnager.