Po instalaci Fedora 9 mi Totem hlásí: The application “Přhrávač filmů” requires the following plugin: Zvroj DVD. Nikde jsem ale tento plugin nenašel. Diky
No ja bych ti doporučill nainstalovat VLC.
U Totemu je problém s kodekama, kvůli jejich licencím.
VLC ,žádné kodeky nepotřebuje a hraje snad vždycky. Stalo
se mi jen párkrát ,kdy nehráli videa typu 3GP apd.
yum install vlc
Mimo to ti doporučuju nainstalovat tyhle balíky
yum -y install gstreamer-plugins\* lame ffmpeg
Pro instalaci většiny „nesvobodných“ kodeků. Ale to se píše v příručce ;).
Díky, ale nezabralo to, vlc přehrává jen jednotlivé video stopy.
Ahaa, ty chceš vlastně přehrát DVD, nějak mi to nedošlo v tom případě nainstaluj ještě
yum install libdvdcss
a pokud chces přehrávat dvd ve VLC i s menu a se vším všudy, tak stačí ,když vložíš dvd do dvdromky spustíš VLC a vybereš
Soubor>Otevřít Disk
pozn.: nebo jednoduše CTRL+D
Vybereš typ disku DVD (menus) a stiskneš Budiž…
Dík, zase to nezabralo, mechaniky bliká jako při přehrávání, ale nic se neděje.
A nemáš něco s mechanikou nebo dívkem?
Jestli je to ok, tak to můžéš skusit přes mplayer
yum -y install mjpegtools
Ten taky bývá bezzávadnej, ale je to dost divny ze ti to nejde…
Tak jsem to zkusil pod SLAXem a ten přehrává bez problémů.
Slax přehrává a Fedora9 stávkuje, je to opravdu ten správný OS?
Jakým způsobem jsi to DVD pod fedorou otvíral? A v čem nakonec? Ve VLC? Mě tady zrovna jedno jede v mechanice a VLC si s ním poradilo jako vždy bez problémů.
Jo mě taky, nechápu proč jemu to nešlo :/… napsal sem ti několik způsobů a ani jeden nezabral dost divný asi to bude zase problém mezi kompem a židlí
Takže mezi židlí a klávesnicí to opravdu nebylo. Važte slova pánové. Nicméně už mi to jede. Takže to shrnu: pod F8 jsem to horko těžko s pomocí odtud rozchodil, pod F9 se mi to už nepodařilo a ještě poznámky o problému mezi židlí a PC…, teď to jede na první pokus ale pod Mandrivou. Takže se tu mějte jak chcete a na vysmívání si najděte někoho jiného.
2beriiisek: On je v devítce nějaký obecný problém s totemem a jeho xine backendem, že jste mu takhle sveřepě radil kašlat na totem a použít vlc?
ne vůbec ,žádný není ale on nebyl schopnej nainstalovat kodeky (ty jsem mu taky radil)… tak jsem mu poradil VLC protože je dost schopný a kodeky většinou nepotřebuje nevišlo to … (mě přehrává totem ůplně všechno)
Ja mam podobny problem co sa totemu tyka. Mam nainstalovane kodeky (tak ako je to v prirucke) v tom nie je chyba lebo som to neinstaloval prvy krat(na fedore 7 aj 8 to islo vsetko ako malo) ale tu aj napriek naisntalovanym kodekom mi pri pokuse o spustenie videa spusti odkaz na zakupenie kodekov… Neviete kde moze byt problem? vdaka
Pokud mi poskytnete nejaky legalni kousek filmu na kterem to jde vyzkouset tak se tim muzu zabyvat, ale nemam na cem to vyzkouset.