Zdravim,
Linux pouzivam jiz tak rok (doted ubuntu), ale ted jsem se rozhodl zkusit fedoru. Muzu rict, ze na prvni pohled se mi distribuce libi a zatim jsem spokojen ale mel bych nejaky ten dotaz.
Zaprve: pokud instaluju pres terminal : pomoci yum -y install gimp (napriklad) co se stane pokud jsem v prikazu nedal -y?? zkousel jsem hledat k cemu ten parametr slouzi, ale nic jsem nenasel.
A jeste bych mel dotaz, dival jsem se na foru jeslti je zde nejaky topic, ktery se zabyva pristim vydani fedory (nyni 15), ale nic jsem nenasel…je zde neco takoveho? Myslel jsem, ze bych se podival treba na nazory uzivatelu, ktery jej testujou (hlavne kvuli novemu gnome 3).
Přepínač -y u yum způsobuje, že se tě manager na nic naptá a na vše odpovídá “ano” (“yes”). Zkus to nepoužít a uvidíš. Osobně si rád zkontroluju co se aktualizuje nebo tahá za závislosti, proto to nepoužívám a když jsem spokojenej (v převážné většině), tak teprve instalaci odsouhlasím.
Vlákno o fedoře 15 tu myslím není, kdo ví, kolik je tu testujících uživatelů… Já jsem se testování Gnome 3 zůčastnil a … vypadá zajímavě, ale nevím, jak si budu zvykat. Pokud si chceš gnome 3 osahat, tak můžeš zkusit Fedora 15 Alpha live cd (tj. nemusíš nic instalovat, ale je to alpha, takže to tak funguje nefunguje): http://alt.fedoraproject.org/pub/alt/stage/15-Alpha.TC2/Live/