dnes jsem si poridil tuhle paradni hracicku, nejsem zadnej grafik ale mrzi me, ze linux (GIMP) nejak nedetekuje vice urovni tlaku hrotu. GIMP kresli porad stejne - zkousel sem vslejak stelovat nastaveni, ale na nic sem neprisel.
jeste jsem narazil na nejakou konfiguraci xorg.conf na wiki k Bubuntu - jenze ve fedora se xorg vyrabi automaticky takze ani nemam poneti, kam bych nejake nastaveni mel nacpat (kdybych vubec takove nastaveni mel)…
ma nekdo s tabletem na fedore nejakou zkusenost? jinak - zasunul sem do USB, chvilku to blikalo a voala pote to fungovalo aniz bych cokoliv udelal (takto me prekvapily i Visty)… az na ten tlak,… a nebo moznost konfigurovat ty tlacitka…
Xorg -configure
Fatal server error:
Server is already active for display 0
If this server is no longer running, remove /tmp/.X0-lock
and start again.
Please consult the The X.Org Foundation support
at http://wiki.x.org
for help.
zkusil sem tedy smazat .X0-lock a prepnout se ciste do konzole - Ctrl-Alt-F2 a opakoval sem… a opet to na me vyhodilo chybu, ze X zjevne bezi a kdesicosi…
tak sem postupoval podle prvniho uvedeneho navodu na fedore - xorg jsem vyrobil pomoci system-…-display … udelal sem vsecicko uvedene v ubunti wikipedii… a tablet sice funguje - ale stale nereaguje na tlak tak mozna je nejakej zadrhel jeste v gimpu
Mazat X0-lock bylo spatne, ale nastesti to snad nema zadny vazny nasledek. Server X0 totiz uz bezi, pokud pouzivas graficke prihlaseni. Tzn. musis se prepnout do runlevel 3 (telinit 3), nakonfigurovat a prepnout zpet (telinit 5) nebo pustit druha Xka (neco jako Xorg :1 -configure).
Jesli by to fungovalo i bez editace xorg.conf zjistis tak, ze ho prejmenujes a restartujes. Kdyz to nebude fungovat, prejmenuj ho zpet a restartuj.
nejak sem to prestal resit dnes sem pripojil tablet na druhy pocitac s fedorou, kde sem vyse uvedene brykule neudelal, jen sem nastavil GIMP a vse fungovalo jak ma… takze - neni potreba se hrabat v Xorg.conf