Síť

Ahoj, nejde mi síť, ale vypadá to že mám nastavení v pořádku (ethernet, najde mi to dns servery, přiřadí mi to ip adresu), zaktivuji zařízení, ale přesto se nemůžu nikam ani dopingnout, píše mi to, že síť nefunguje :frowning: Nevíte někdo co s tím můžu zkusit? Díky
Firewall jsem nijak nenastavoval…
Btw: zkouším se připojit na fakultě informatiky MU na Fadmin, jestli to někomu pomůže :o))

Nejdříve bych zkusil ifconfig a pak jestli víte IP adresu síťovky (nebo ji pro tenhle test nastavit staticky) tak na ni pingnout. Jestli to neprojde, pak je něco chybného na síťovce, jinak by to mohlo být v nastavení sítě.

Síťovka je v pořádku, ale jediné na co se dopingnu je místní router, jinak nic, ani broadcast

No tak pokud pingnete, tak bude problem asi nekde dal - proste vas treba nechteji nikam dal pustit. Z jineho OS to funguje? Nemate tam proxy?

Právě jsem zjistil, kde je asi zakopaný pes - že mi nefungují příkazy ifconfig, arp ani route… Takže to by mohlo být ono? Píše mi to Command not found nebo jak je ta hláška :o)) Co s tím? Vždyť by to měla přece být přímo součást distribuce,ne?.. Linux bez netu mi není skoro na nic.

A nefunguji vam jako uzivateli nebo i jako rootovi? Tyto prikazy jsou normalne pristupne pouze rootovi.

ani jako rootovi

locate ifconfig
which ifconfig
rpm -q net-tools

pokud nic tak:
yum install net-tools